Tampereen pride-kulkueen lähtö sittenkin Ratinanaukiolta - kauppakeskus sallii kokoontumisen

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 3

Kauppakeskus Ratina Tampereella sallii sittenkin Pirkanmaan priden kulkueen järjestäytymisen hallitsemallaan Ratinanaukiolla. Kauppakeskus kertoi asiasta Facebook-sivuillaan.

- Kannatamme vahvasti ihmisten yhdenvertaisuutta ja ovemme ovat avoinna kaikille. Kauppakeskuksemme toiminta keskittyy kaupallisten tapahtumien järjestämiseen ja suhtaudumme vakavasti ja huolellisesti suurten yleisötapahtumien turvallisuuteen, joiden järjestelyt vievät aikaa ja vaativat suunnittelua. Siksi emme lähtökohtaisesti halunneet olla mukana tapahtumassa, eikä linjauksemme millään tavalla liittynyt Pirkanmaan SETAan ja sen ajamaan asiaan. Olemme nyt kuitenkin katsoneet ylireagoineemme pyyntöön, pyydämme tätä anteeksi ja toivotamme SETAn tervetulleeksi aukiollemme kokoontumaan Pride-kulkueeseen 9.6., todetaan Kauppakeskus Ratinan Facebook-sivuillaan julkaisemassa postauksessa.

Kauppakeskus myös viestittää haluavansa jatkossa yhdessä Pirkanmaan SETA ry'n kanssa miettiä tapoja tukea heidän toimintaansa.

Kauppakeskus Ratina oli ensin evännyt pride-kulkueelta luvan käyttää kokoontumispaikkana sen hallinnassa olevaa aukiota.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jo aiemmin oli noussut esiin se, että kokoontumista julkiseksi tilaksi rakennetulla aukiolla ei maanomistajakaan voi kieltää. Huomion kerrotaan tulleen Tampereen Kaupungilta. Pirkanmaan Setasta on kuitenkin todettu, että asiat tehdään mieluummin alueen haltijan kanssa yhteisymmärryksessä.

Kauppakeskus Ratina Facebookissa
Kauppakeskus Ratina Tampereella torjuu priden kokoontumisen alueellaan: ´kauppakeskuksemme on puolueeton toimija´

3 kommenttia

Yrityksen suurimpia riskejä on maineen menetys.

Suomessa ei ole enää poliittisesti korrektia ruveta vastustamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Kauppakeskus Ratina osasi arvioida, että jos pysytään järkähtämättömästi ensimmäisessä kannanotossa, asia olisi saattanut nousta eri medioissa todella mittavaksi kalabaliikiksi ja aiheuttaa pahimmillaan huomattavan mainevaurion.

Oli siis järkevää viheltää peli poikki, pyytää anteeksi ja lähteä tukemaan Pirkanmaan Setaa. Toimenpide ei maksa yritykselle juuri mitään. Maine säästyi.
  • 2 / 3
  • puolitamperelainen
  • 30.5.2018, 21.57
No mutta, tämähän meni ihan kuin Strömsössä! Kaikki halukkaat saivat tasapuolisesti pahoittaa mielensä jostakin syystä ja öyhöttää hetken somessa ja kauppakeskus sai hyvin näkyvyyttä ihan ilmaiseksi. Nährääm pian sittej jossain siä Ratinanniämellä!