Pohjois-Karjala Pride -viikolla yli 20 tapahtumaa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Pohjois-Karjala Pride 2018 järjestetään 15.-19.5. Joensuussa.

Pohjois-Karjala Pride -viikko käynnistyi Joensuussa tiistaina 15. toukokuuta.

Pride-viikko huipentuu lauantaina 19. toukokuuta järjestettävään pride-kulkueeseen. Kokoontuminen Joensuun Rautatieaseman edessä alkaa kello 13.30, ja kulkue lähtee liikkeelle kello 14. Kulkueen jälkeen vietetään Ilosaaressa puistojuhlaa.

Keskiviikkona muun muassa tavataan kirjailija Marja-Sisko Aalto kirjastolla, tutustutaan antiikin seksuaalisuuteen ja sukupuolikäsityksiin taidemuseo Onnissa ja tutustutaan tantraan Kansalaistalolla.

Nuoret pitävät Pride-iltaa Setlementillä samalla kun heidän vanhempansa ja muut sateenkaari-ihmisten läheiset kokoontuvat Perheentalolle läheisille suunnatuun informaatioiltaan.

Kulttuurikahvila Laiturilla on iltaisin lauantaihin asti pop-up-prideravintola ja Reima Hirvosen kuratoima pride-aiheinen taidenäyttely Kai minä, joka on avoinna toukokuun loppuun saakka.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Pohjois-Karjalassa Pride -viikko on ennen kaikkea sateenkaarikulttuurin juhla ja festivaali, sanoo viikon koordinaattori Jussi Hermaja.

- Kehotamme katsomaan maailmaa taiteen tuoman lisäarvon kautta. Taidemuotojen nautinnan vaara on toki siinä, että se saattaa joillakuilla räjäyttää päänsisäistä lokerointia ja saada hyväksymään ja löytämään itsessään ja muissa ennalta-arvaamattomia asioita.

Torstaina kulttuuriohjelma jatkuu Doc Loungen Silvana-dokumentilla Kerubissa ja sateenkaarikaraokella Niinvaaran Kolumbuksessa.

Viikon ohjelmia on jaossa Pride-infopisteillä Joensuun pääkirjastossa tänään keskiviikkona sekä perjantaina. Torstaina infopiste on Iso Myyssä.

Pohjois-Karjala Pride -viikon teemana on ikääntyminen ja sateenkaariseniorit. Pride-viikon ohjelma löytyy kokonaisuudessaan tapahtuman verkkosivuilta.

pohjoiskarjalapride.fi/ohjelma

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!