Pieni edistyksen askel Kreikassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Kreikka oli pitkään taantumuksen linnakkeena kaakkoisessa Euroopassa. Vasemmistopopulistinen Syriza ja pääministeri Tsipras ovat saaneet aikaan uudistuksia vähemmistöjä koskevaan lainsäädäntöön. Keskiviikkona hyväksyttiin rekisteröidyt parit kasvatusvanhemmiksi.

Äänestys oli sen takia tiukka (161-103), että vasemmistopopulistisen Syrizan hallituskumppani oikeistopopulistinen Anel on vastustanut kaikkia lakeja, joilla halutaan parantaa hlbtiq-ihmisten asemaa. Anel-puolueen edustaja Konstantinos Katsikis totesi äänestyksen jälkeen, että homot ovat lasten hyväksikäyttäjiä. Hän ihmetteli, että ensin homot kieltäytyvät suvun jatkamisesta ja sitten he haluavat lasten kasvatusvanhemmiksi.

Kreikassa ortodoksinen kirkko on mahtava vallan käyttäjä. Yhdeksän kymmenestä kreikkalaisesta kuuluu kirkkoon. Kirkon edustaja pahoitteli päätöstä. Hänen mukaansa nyt luonnon järjestys ja lasten paras olivat häviäjiä.

Kyselyjen mukaan noin puolet kansasta kannattaa avioliiton laajentamista myös homo- ja lesbopareille. Kolme vuotta sitten heteroille tarjolla ollut rekisteröity parisuhde hyväksyttiin koskemaan myös samaa sukupuolta olevia pareja.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta