Vuoden 2018 Miss ja Mr. Gay Finland -ehdokkaat haussa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Mr. Gay Finland 2017 Rami Kiiskinen & Miss Gay Finland 2017 Noora Kalpio (kuva: Taavi Tihkan)

Haku Miss ja Mr. Gay Finland -kilpailuihin on käynnistynyt. Ilmoittautuminen jatkuu huhtikuun loppuun asti. Kilpailujen järjestäjät kertovat, että mukaan haetaan persoonallisia osallistujia toimimaan hyväntahdonlähettiläinä ja esikuvina suomalaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Finaali jo kesäkuun puolivälissä

Aiempina vuosina kilpailut ovat huipentuneet Helsingin pride-viikolla, mutta tällä kertaa ollaan likkeellä jo kahta viikkoa aiemmin. Suomen seuraavat sateenkaarikuninkaalliset valitaan 15. ja 16. kesäkuuta.

Miss ja Mr. Gay Finland -kilpailujen tarkoituksena on edistää seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä sekä kannustaa olemaan ylpeästi oma ainutlaatuinen itsensä. Valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö Seta tekee voittajien kanssa yhteistyötä yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Miss Gay Finland valitaan kuudetta kertaa

- Miss Gay Finland -kilpailussa parasta on se, että jokainen voi loistaa omana itsenään. Toivomme erilaisia, rohkeasti omanlaisiaan hakijoita. Kilpailu tuo näkyväksi sitä upeaa moninaisuutta, jossa kaikki ovat upeita ja arvokkaita juuri sellaisina kuin olemme, kerto Miss Gay Finland -tuottaja ja Miss Gay Finland 2016 Helmi Jokinen.

Miss Gay Finland -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013, nyt vuonna 2018 valitaan kuudes voittaja.

Vuonna 2013 ensimmäinen Miss Gay Finland oli Leena Luuri, vuonna 2014 Melanie Orenius, vuonna 2015 Catariina Salo, vuonna 2016 Helmi-Maaria Jokinen ja vuonna 2017 Noora Kalpio.

Haussa järjestyksessään yhdeksäs Mr. Gay Finland

- Mr. Gay Finlandiksi haetaan homomiestä, jolla on ennen kaikkea sisäistä komeutta ja persoonallisuutta. Kilpailua ei ole tarkoitettu ainoastaan nuorille, vaan arvostamme myös elämänkokemusta. Jos uskallat pitää rohkeasti esillä seksuaalivähemmistöjä koskettavia asioita, olet etsimämme ehdokas, kertoo Mr. Gay Finland -kilpailun tuottaja Janne Tiilikainen.

Mr. Gay Finland -kilpailua on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Osa voittajista on edustanut Suomea kansainvälisissä Mr Gay Europe ja Mr Gay World -kilpailuissa. Esimerkiksi Mr. Gay Finland 2017 Rami Kiiskinen on matkustamassa toukokuun lopussa Etelä-Afrikkaan edustamaan Suomea vuoden 2018 Mr Gay World -kilpailussa.

Vuonna 2010 ensimmäiseksi Mr. Gay Finlandiksi valittiin Kenneth Liukkonen. Vuonna 2011 tittelin sai Jussi Laitinen, vuonna 2012 Janne Tiilikainen, vuonna 2013 Aleks Vehkala, vuonna 2014 Peter Linden, vuonna 2015 Aku Raita, vuonna 2016 Marko Fali ja vuonna 2017 Rami Kiiskinen.

Haku jatkuu huhtikuun ajan

Kilpailuihin haetaan 8.-30.4.2018 kilpailujen omilla verkkosivuilla. Finalistit julkaistaan 28. toukokuuta.

Miss Gay Finland 2018 valitaan perjantaina 15. kesäkuuta ja Mr. Gay Finland 2018 valitaan lauantaina 16. kesäkuuta ravintola DTM:ssä. Suomen seuraavat sateenkaarikuninkaalliset kruunaa molemmissa kilpailuissa oma valitsijaraati. Yleisö valitsee suosikkinsa tekstiviestiäänestyksillä.

Vuoden 2018 tukikohde on translakikampanja

Kilpailut tukevat vuosittain vaihtuvaa hyväntekeväisyyskohdetta. Vuoden 2018 kohde on Translaki-kampanja, joka ajaa translain kokonaisuudistusta, jotta sukupuoltaan korjaavien ihmisten hyvinvointi ja oikeudet toteutuvat.

mrgayfinland.fi
missgayfinland.fi
translaki.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!