Syrjintäkielto USAhan?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

HLB-ihmisten (ei HLBT, ks. seur. viesti) syrjintäkielto työelämässä meni keskiviikkona läpi USAn edustajainhuoneessa (235-184). Seuraavaksi se pitäisi saada läpi senaatissa. Sen jälkeen nähdään, allekirjoittaako presidentti lain. Se ei ole lainkaan varmaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Vaeltaja kertoi tuossa edellä, että työsyrjintää koskeva lakialoite ENDA (Employment Non-Discrimination Act) on edennyt lainsäädäntöelimissä. Homojärjestöille tämä lakialoite on ollut erityisen vaikea pala, koska siihen ei ole otettu lopulta mukaan transihmisiä. Osa on ollut sitä mieltä ettei järjestöjen tule tukea lakialoitetta juuri tuon seikan vuoksi. Osa taas katsoo, että laki tässä muodossa on kuitenkin askel eteenpäin ja transihmiset tulevat mukaan myöhemmin.

Kiistely tästä laista on rikkonut demokraattien rivejä. Republikaanit ovat puolestaan suorasukaisesti sitä mieltä, ettei minkäänlaista lakia tarvita sateenkaari-ihmisten työsuojeluksi. Valkoinen talo on jo ilmoittanut, että jos laki menee läpi, presidentti Bush estää sen voimaan tulon veto-oikeudellaan. He pitävät lakia perustuslain vastaisena.

Saman kaltainen tilanne oli aikanaan Suomessa. Osa sateenkaariväestä halusi parisuhdelakiin ehdottomasti mukaan myös perheen sisäisen adoption. Pian kävi selväksi, että jos adoptio olisi otettu mukaan lakitekstiin, laki ei menisi eduskunnassa läpi. Meillä ei kenties olisi tänäkään päivänä parisuhdelakia. Kipeää se tietenkin teki. Osa joukoistamme oli sitä mieltä, että ilman adoptiota ei pidä olla mitään lakia. Mielestäni tuollainen on poliittista ymmärtämättömyyttä. Kaikkea ei voi saada kerralla. Parisuhdelaki ilman adoptiotakin on edistänyt yhteisiä asioita ja suvaitsevaisuutta merkittävästi. Kohta pitäisi olla myös perheen sisäinen adoptio todellisuutta Suomessa.