Helsingin kaupunki haluaa olla tasa-arvoisempi työnantaja - kutsuu hlbti-työntekijät tapaamiseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Helsingin kaupungintalo Kauppatorin laidalla

Helsingin kaupunki kutsuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia työntekijöitään 12. huhtikuuta järjestettävään tapaamiseen. Taustalla on kaupungin halu edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Helsingin kaupunki kertoo asiasta verkkosivuillaan.

- Helsingissä tavoitellaan työelämää, jossa jokaista arvostetaan ja jokainen voisi kokea olevansa oma itsensä. Emme hyväksy syrjintää missään muodossa, kertoo henkilöstöpolitiikan päällikkö Asta Enroos kaupunginkansliasta.

Aloitteen tapaamisesta on tehnyt kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio. Hän kertoo kuuluvansa itse vähemmistöön, ja hän haluaa tehdä Helsingistä työpaikan, jossa jokaisen on helppo puhua itsestään ja perheestään työpaikan kahvipöydässä.

- Uskon, että työntekijöiden verkosto rohkaisisi vähemmistöön kuuluvia sekä auttaisi työnantajaa tekemään tasa-arvoisempaa henkilöstöpolitiikkaa sekä parantamaan palvelujamme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville kuntalaisille, sanoo Laitio.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kaupungin verkkosivuilla asiasta kertovassa uutisessa kerrotaan, että tutkimusten mukaan ihmiset voivat töissä paremmin, sitoutuvat vahvemmin työnantajaansa ja tekevät parempaa tulosta silloin, kun he voivat olla oma itsensä työpaikalla.

Verkoston ensimmäinen tapaaminen järjestetään torstaina 12.4. klo 17–19 Pasilan kirjaston auditoriossa. Vapaamuotoisessa tilaisuudessa on määrä keskustella aiheesta. Samalla on tarkoitus kartoittaa, olisiko osallistujilla kiinnostusta verkoston käynnistämiseen.

Helsingin kaupunki: Helsinki kutsuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia työntekijöitään tapaamiseen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!