Helsingin juhlaviikkojen yhteydessä Querelle-festivaali - tapahtumaan vieraaksi Chelsea Manning

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 4
Ensimmäinen Querelle-festivaali järjestetään 24.-25.8.2018 Helsingissä Train Factoryssa eli Vallilan makasiineilla.

Helsingin juhlaviikkojen yhteydessä järjestetään elokuun lopulla queer-festivaali Querelle Vallilan makasiineilla.

- Querelle on riehakas, ylpeä, älyllinen, oikeudenmukainen ja karnevalistinen LHBTIQ+-väen festivaali, jonka ohjelma muodostuu musiikista, kirjallisuudesta, drag-artisteista, keskusteluista, stand upista, tanssista, euroviisuista, installaatioista, kerrotaan tapahtuman verkkosivuilla.

Querelle-festivaalin verkkosivuilla todetaan, että se edistää tasa-arvoa ja yhdenmukaisuutta kaikissa näiden muodoissa ja pyrkii myönteisyydellään nostamaan yhteiskunnalliseen keskusteluun sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevia ajankohtaisia aiheita.

Chelsea Manning vieraana

Yksi tapahtuman vieraista on Chelsea Manning, uutisoi ensimmäisenä Yle. Manning tuli tunnetuksi Irakin sodan aikaisesta asevoimien arkaluontoisten asiakirjojen toimittamisesta Wikileaksiin. Tietovuodon vuoksi Bradley-etunimeä tuolloin käyttänyt Manning tuomittiin vuonna 2010 vankeuteen 35 vuodeksi. Yhdysvaltain silloinen presidentti Barack Obama virkakautensa viime töinään armahti Manningin. Vankila-aikanaan Manning korjasi sukupuolensa ja muutti nimekseen Chelsea.

Querelle on osa Helsingin juhlaviikkoja

Querelle järjestetään 24.-25.8.2018 Train Factoryssa eli Vallilan makasiineilla. Tapahtumassa ovat Manningin lisäksi vieraana esimerkiksi taiteilijaprofessori Jorma Uotinen, kirjailija Sofi Oksanen, rap-artisti Tero Hetero sekä kuvataitelilija ja kirjailija Hannu Väisänen.

Querellen kävijätavoite on 12 000 ihmistä kahden päivän aikana.

Suomen suurimpiin kulttuuritapahtumiin kuuluva, vuosittain järjestettävä monitaidefestivaali Helsingin juhlaviikot käynnistyy 17. elokuuta ja jatkuu syyskuun puolelle asti. Tapahtumiin kuuluu myös Taiteiden yö, joka vuonna 2018 järjestetään 23.8. Helsingin juhlaviikkoja on vietetty vuodesta 1968 lähtien, ja tapahtuma on jatkumoa vuodesta 1951 lähtien järjestetyille Sibelius-viikoille.

querelle.fi
Querelle Twitterissä

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • rahalle vastinetta
  • 6.3.2018, 16.21
Jotenkin tuli uutisesta ensin käsitys "Homojen Helsinki-päivästä" tai Maailma kylässä -hengessä tehdystä "Homot kylässä" -tapahtumasta, johon olisi avoin pääsy. Mutta kysymys onkin maksullisesta tapahtumasta, eikä ihan halvasta sellaisesta, 129 euroa molemmat päivät. Mitä tota ohjelmaa jo lueskelin, niin pahaa pelkään, että 12000 kävijää ei toteudu. Tosi upeeta että joku yrittää järjestää ja isoja peukkuja onnistumiselle. MUTTA vaikka nyt saisi lippuja alennuksella tämän viikon, ei ole edes tietoa kumpana päivänä nyt ilmoitetut esiintyjät esiintyvät, jos haluaisi/pääsisi vain toisena päivänä... ja jos molemmat päivät ostaisi, niin edes alennushinnalla en ehkä tällä esiintyjäkaartilla tapahtumaan osallistu. Toivottavasti maksamaan innostavia esiintyjiä tulee lisää, muuten festari voi pahasti lässähtää...
  • 2 / 4
  • rahalle vastinetta
  • 11.3.2018, 13.40
heh. ilmeisesti 'somemyrskyn' (josta juttua mm. https://www.hs.fi/nyt/art-2000005594935.html ja https://www.qx.fi/uutisia/237022/queer-festivaalin-lippuhinnoittelusta-nousi-myrsky/ ) takia kävijätavoite on jo laskenut 33%! festarin nettisivulla infossa on tavoitteena enää 8000 kävijää.....
Festari kommentoi hintaa että se on samalla tasolla kuin muissakin pääkaupunkiseudun isoissa musiikkifestivaaleissa. Ehkä näin. Mutta onko Querellen tarjonnan laatu samalla tasolla?