Tampereella valokuvanäyttely lesbohistoriasta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Miehittämätön -valokuvanäyttely on esillä Tampereella Työväenmuseo Werstaan Komuutissa 3.3.-28.4.2018. (kuva: Auli Kaartinen)

Tamperella Työväenmuseo Werstaan Komuutissa (Väinö Linnan aukio 8) avautuu lauantaina 3. maaliskuuta helsinkiläisen lesboyhteisön historiasta kertova dokumentaarinen valokuvanäyttely. Miehittämätön -niminen näyttely on avoinna 28. huhtikuuta asti.

Dokumentaarinen valokuvanäyttely kertoo helsinkiläisen lesboyhteisön elämästä vuosina 1986–1994. Komuutissa on esillä harrastajavalokuvaaja Auli Kaartisen ottamia kuvia omasta ja lähipiirinsä elämästä.

- Kuvat kertovat naissuhteissa eläneiden naisten arjesta ja juhlasta, ystävyydestä, mielenosoituksista, feminismistä ja tietysti myös rakkaudesta.

Auli Kaartinen osallistui järjestötoimintaan sekä homo- ja lesboyhteisön toimintaan 1980–1990 -luvuilla. Vuosien varrella hänelle on kertynyt runsaasti lesboyhteisöjen elämään liittyvää aineistoa. Kaartinen on lahjoittanut merkittävän määrän painatteita ja nauhoitteita sekä yli 2000 valokuvaa Työväenmuseo Werstaan LHBTI-kokoelmaan. Vuonna 2002 aloitettua kokoelmakeruuta jatketaan edelleen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Miehittämätön-valokuvanäyttelyn on koostanut Auli Kaartisen ystävä, kuvataiteilija Raini Vallinharju.

Työväenmuseo Werstas: Miehittämätön

1 kommenttia

Tuon näyttelyn innoittamana Ranneliike vois tehdä pidemmän analyyttisen kirjoituksen ajasta, jolloin pridemarssit olivat vapautuspäiviä ja niihin osallistuminen vaati rohkeutta. Myös proto-queerin käsitteen avaaminen ois jees tai voisitte vaikka haastatella tutkija Antu Sorasta. Siinä olisi ihmettelemistä tämän päivän palleroille!