Transsukupuolinen henkilö värväytyi USA:n asevoimiin ensimmäistä kertaa Trumpin transkiellon kaaduttua

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Yhdysvaltain asevoimat on solminut transsukupuolisen henkilön kanssa palvelussopimuken ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun presidentti Donald Trumpin yritys kieltää transsukupuolisten asepalvelus kaatui. Asian vahvisti maanantaina puolustusministeriö Pentagon.

- Puolustusministeriö vahvistaa, että 23. helmikuuta lähtien Yhdysvaltain asevoimissa palvelee transsukupuolinen henkilö, kertoi majuri Dave Eastburn uutiskanava CNN:lle.

Presidentti Trump ilmoitti Twitterissä heinäkuussa 2017, että transsukupuoliset henkilöt eivät voi palvella maan asevoimissa "missään asemassa". Trump perusteli asiaa lääketieteellisillä kustannuksilla ja häiriöillä. Virallinen määräys asiasta annettiin elokuussa.

Trumpin määräämän uuden käytännön oli määrä astua voimaan 23. maaliskuuta 2018. Sen oli tarkoitus kumota edellisen presidentin Barack Obaman ajama päätös, jonka myötä transsukupuoliset henkilöt saattoivat olla palveluksessa avoimia sukupuolivähemmistöön kuulumisestaan. Alkuaan transsukupuolisten palveluskieltoon liittyvien käytäntöjen oli määrä olla historiaa jo kesällä 2017.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Syksyn 2017 aikana Trumpin pyrkimys kaatui liittovaltion tuomioistuinten määräyksellä.

CNN: First transgender recruit signs up to join US military
Pentagon ilmoitti transsukupuolisten henkilöiden palveluskiellon päättymisestä vuodenvaihteessa

1 kommenttia

Lopulta aina oikeus voittaa, vaikka muutama sisäsiittoinen änkyrä yrittäisikin tehdä maailmasta pahoinvoivan paikan kaikille :)

Kommenttia muokattu: 27.02.2018 klo 12:27