Joensuussa järjestetään toukokuussa Pohjois-Karjala Pride

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Pohjois-Karjala Pride järjestetään 16.–19.5.2018 (kuva tapahtuman tiedotteesta)

Toukokuussa Joensuussa järjestetään Pohjois-Karjala Pride -tapahtuma. Vuosi vuodelta osallistujamääräänsä kasvattanut avoimuuden, tasa-arvon ja itsemääräämisoikeuden puolesta puhuva tapahtuma järjestetään 16.–19.5.2018.

Tapahtuman järjestävä Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry kertoo yleisötavoitteekseen kävijämäärän nousun edellisestä vuodesta.

- Osallistujaluvut eivät ole meille mikään itseisarvo. Haluamme tehdä laadukasta festivaalia, jossa on kulttuuripainotteista ohjelmaa joka ikä- ja kansalaisryhmälle. Sateenkaariväki kun ei nimensä mukaisestikaan ole mikään homogeeninen porukka. Tuppaa vaan käymään niin, että tapahtumamme löytävät yleisönsä, toteaa Priden taustayhteisön Pohjois-Karjalan Setan puheenjohtaja Jussi Hermaja.

Priden lopullinen ohjelma on määrä julkaista helmikuun lopussa. Pride-tapahtuman aikaan vietetään myös kansainvälistä homofobian, transfobian ja bifobian vastaista päivää 17. toukokuuta.

- Ohjelmaa tehdään osallistujien toiveiden ja yhteistyökumppaneiden ideoiden pohjalta. Uusia ideoita pannaan täytäntöön ja joitain vanhoja väistyy. Yllätyksiäkin on luvassa, samoin uusia tapahtumapaikkoja. Yritämme pitää pride-viikon kompaktina nelipäiväisenä festarina. Tosin etko -ja jatko-ohjelmisto lasketaan tuon päälle, sanoo Hermaja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pride-viikon teemana on tänä vuonna sateenkaariseniorit ja yhdenvertainen vanhuus.

- Pohjois-Karjala Pridesta on tullut osa maakunnan sateenkaariväestön dna:ta. On aika nostaa selkeästi esille, että vanhenevalla sateenkaariväestöllä on yhtäläinen oikeus tulla kohdelluksi seksuaali- ja sukupuoli-identiteettinsä mukaisella tavalla kuin kaikilla muillakin. Tämä vaatii erityishuomiota ja näkisin, että sen toteutuminen edellyttää täydentävää koulutusta terveydenhuollon ja vanhustyön puolella koko Siun Soten alueella, kertoo Hermaja.

Aiemmin Hohto-nimellä tunnettua sateenkaaritapahtumaa on järjestetty vuodesta 2005.

Vuoden 2018 pride-kausi Suomessa alkaa Rovaniemeltä, jossa järjestetään maaliskuun alussa Arctic Pride. Huhtikuun puolessa välissä on vuorossa Kuusamossa Ruka Ski Pride. Kesän tapahtumista ovat varmistuneet kesäkuun Pirkanmaan pride Tampereella, Kokkola Pride ja Helsinki Pride sekä elokuussa järjestettävät Lahti Pride ja Ahvenanmaan Pride. Myös esimerkiksi Kouvolaan, Ouluun ja Turkuun on suunnitteilla pride-tapahtuma, mutta muiden suomalaisten pride-tapahtumien päivämäärät eivät ole vielä varmistuneet.

pohjoiskarjalapride.fi
Pride-kalenteri

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!