Kino Lokakuu -elokuvafestivaali esittää venäläisiä homomiehiä kuvaavan Butterflies-elokuvan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Butterflies

Helsingissä järjestettävän Kino Lokakuu -elokuvatapahtuman ohjelmistoon kuuluu yksi ensimmäisistä venäläisistä homomiehiä kuvaavista elokuvista. Butterflies nähdään sunnuntaina 18. helmikuuta.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Dmitri Kubasov, yksi dokumentaristi Marina Razbežkinan oppilaista.

Draamadokumentti kertoo parikymppisestä Alekseista. Aleksei on avoimesti homoseksuaali. Hän on asiansa kanssa sujut, mutta äiti ei pysty hyväksymään tätä. Tarkovskin elokuvafestivaaleilla poika tapaa ihastuksen, Grishan, ja viettää kuuman rakkauden kesän tämän kanssa.

- Kamera riipii iholle ja rikkoo kiveen lyödyt käsitykset sukupuolesta. ”Elokuva provosoi, haastaa eikä jaa turhia anteeksipyyntöjä”.

Elokuvassa on tekstitys englanniksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kino Lokakuu 13.-18. helmikuuta Helsingissä Andorrassa

Venäläisen elokuvan festivaali Kino Lokakuu järjestetään 13.-18. helmikuuta kulttuuri- ja viihdekeskus Andorrassa (Eerikinkatu 11, Helsinki).

Venäläisen elokuvan festivaali järjestetään tänä vuonna yhdettätoista kertaa. Vuosien aikana on esitetty sata nykyelokuvaa. Festivaalin yhteydessä on järjestetty kymmeniä keskusteluja Venäjän elokuva-alan tunnetuimpien ohjaajien ja tuottajien kanssa. Festivaalin järjestäjät kertovat, että Suomalaisten ja venäläisten katsojien lisäksi myös monet Helsingissä opiskelevat kansainväliset opiskelijat sekä turistit ovat löytäneet festivaalin.

Festivaalin järjestäjien mukaan venäläistä uutta elokuvaa ei juurikaan näe suomalaisten kaupunkien elokuvasaleissa, samoin tarjonta televisiossa on vähäistä.

- Suomi-Venäjä- Seura on omalta osaltaan pyrkinyt tekemään parhaansa tämän puutteen korjaamiseksi – eikä turhaan! Festivaalin katsojamäärien tasainen kasvu kertoo siitä, että venäläisestä elokuvasta ollaan kiinnostuneita kaikissa ikäluokissa. Venäläisen elokuvan ääreen kokoontuvat sekä nuoret että vanhat, suomalaiset ja venäläiset!

Järjestäjät kertovat vuonna 2017 tapahtumassa olleen 1 400 maksanutta katsojaa.

https://youtu.be/OYyhUqvy_V8

kinolokakuu.com
Butterflies -elokuvasta Facebookissa
Kinolokakuu: Butterflies

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!