Teletappien Tiivi-Taavin näyttelijä on kuollut

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Tiivi-Taavi. Teletappien ympärille syntyi tuoteperhe, johon kuului esimerkiksi pehmoleluja.

Tiivi-Taavia (Tinky-Winky) BBC:n lastensarja Teletapeissa (Teletubbies) vuosina 1997-2001 näytellyt Simon Shelton Barnes on kuollut 52-vuotiaana.

Barnes oli aluksi haluton ottamaan vastaan roolia, mutta sarja ja hahmo olivat hyvin suosittuja. Ennen Tiivi-Taavin roolia Barnes oli ammatiltaan balettitanssija ja koreografi.

Keskustelu Tiivi-Taavin seksuaalisesta suuntautuneisuudesta

Väriltään violetti, kolmionmuotoisella antennilla varustettu ja käsilaukkua kantava Tiivi-Taavi sai itselleen homon leiman.

Amerikkalainen kulttuurikriitikko ja pastori Jerry Falwell julkaisi National Liberty Journal -lehdessä varoituksen ohjelman homosanomasta. Asia kohosi monien uutisvälineiden kynnyksen yli. Suomessakin kansanedustaja Sulo Aittoniemi teki vuonna 1998 eduskuntakyselyn, kun TV1 hankki ohjelman Suomeen. Puolassa Tiivi-Taavin seksuaalista suuntautuneisuutta puitiin parlamentissa vuonna 2007.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1990-luvun loppupuolella alkaneessa sarjassa Tiivi-Taavia näytteli alkuaan Dave Thompson, mutta hänen kerrotaan saaneen potkut, koska vihjaili hahmon olevan homoseksuaali.

Ohjelman tekijät ovat kuitenkin ilmaisseet, että Teletapit ovat sukupuolettomia hahmoja, eikä niillä ole myöskään seksuaalista suuntautumista.

GayStarNews: Tinky Winky the 'Gay Teletubby' actor has died

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!