Homosuudelma TV:ssä toi sakot Kreikassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Viranomaiset ovat määränneet 100 000 euron sakon TV-ohjelmalle, jossa kaksi miestä suutelivat toisiaan. Suosittu "Sulkekaa silmänne" -niminen draamasarja kertoo parikymppisten ateenalaisten elämästä. Viranomaiset ovat jo aiemmin kritisoineet sarjan homosuhteita ja alatyylistä kielenkäyttöä.

Viranomaiset haluavat varjella nuoria ihmisiä näkemästä "luonnottomuutta" televisiossa, sillä heidän mukaansa homosuudelmien näkeminen televisiossa voi saada ihmiset kokemaan sen "normaaliksi".

Vaikka antiikin Kreikassa homosuhteiden esilläolo runoudessa, kirjallisuudessa ja taiteessa oli yleistä, on aihe nykyään maassa tabu - siitä ei juuri puhuta. TV-ohjelmalle määrätty sakkorangaistus sai kuitenkin aikaan vilkasta keskustelua. Sarjaa tuottavan Mega Channelin lakimies ilmoittaa, etteivät aio hyväksyä viranomaisten sakkopäätöstä, ja että asia viedään tarvittaessa korkeimman oikeuden ratkaistavaksi.

Suuteleva mielenosoitus

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tapaus on aiheuttanut myös "Suutelevan mielenosoituksen", kun 50 homomiestä ja -naista protestoivat sakkoja vastaan suutelemalla julkisesti Ateenan keskustassa.

Lähteet:
- Yahoo! News
- Kaleva

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!