Kreikkalainen homo- ja lesbojärjestö pyytää tukea

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Kreikan parlamentti on keskustellut lakiehdotuksesta, joka uudistaisi perheoikeutta ja toisi maahan rekisteröidyn parisuhteen. Mutta parisuhde koskisi vain heteropareja. Laki ei ole vielä astunut voimaan.

Kreikkalainen homo- ja lesbojärjestö OLKE pyytää ulkomaista tukea. Saksalainen LSVD on lähettänyt protestikirjeen Kreikan suurlähetystölle Berliiniin. LSVD kehottaa myös yksityisiä allekirjoittamaan kirjeen ja lähettämään lähetystöille.


*****

Kirje kuuluu näin (ei sanatarkasti, vaan suomeksi):

Arvoisa Kreikan suurlähettiläs

Kreikan parlamentissa on äskettäin keskusteltu lakiehdotuksesta, joka uudistaisi perheoikeutta ja toisi maahan rekisteröidyn parisuhteen. Valitettavasti rekisteröity parisuhde koskisi vain heteropareja ja sulkisi pois homoparit.

Vastustan jyrkästi tällaista homo- ja lesboväestön syrjintää, joka ei kuulu enää demokraattiseen yhteiskuntaan.

Muissa maissa asuvat kreikkalaiset maahanmuuttajat, jotka solmivat rekisteröidyn parisuhteen, menettävät Kreikassa oikeutensa. Heitä siis käsitellään kotimaassaan kakkosluokan ihmisinä. Tämä asetelma ei tunnu hyvältä, kun Kreikka historiallisesti kuitenkin on demokratian kehto.

Kreikan hallituksen lakiesitys on karkeassa ristiriidassa eurooppalaisten tasa-arvoa korostavien arvojen kanssa. Se myös on vastoin eurooppalaista syrjinnänvastaista politiikkaa, joka suojelee myös homoja ja lesboja epätasa-arvoiselta kohtelulta. Nimenomaan valtion pitäisi tässä asiassa osoittaa esimerkkiä.

Samaa sukupuolta olevien liittoja ei Kreikassa hyväksytä, vaikka yhä usemmat EU-maat ovat ottaneet homojen ja lesbojen rekisteröidyn parisuhteen tai avioliiton lainsäädäntöönsä.

Rakkautta tulee kunnioittaa. Erityisesti valtion tulee se hyväksyä. Vaadin, että Kreikan hallitus kunnioittaa tasa-arvon periaatteita ja tarjoaa homo- ja lesbopareille samat oikeudet ja velvollisuudet kuin heteropareille. Kaikki muut vaihtoehdot ovat vastoin ihmisoikeuksia.


Ystävällisin terveisin
(oma nimi)

*****

Suomessa Kreikan suurlähetystö on Maneesikatu 2 A 4, HELSINKI, 00170
Sähköposti: greek.embassy@kolumbus.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!