Vatikaani torjuu Kennedyn tyttären suurlähettilääksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Vatikaani on tyytymätön Obaman tarjoamiin suurlähettiläsehdokkaisiin. Jo kolmas ehdokas on hylätty. Hän on Kennedyn tytär Caroline Kennedy. Vatikaanin mielestä 52-vuotias Caroline on liian liberaali. Hän kannattaa samaa sukupuolta olevien avioliitoja, aborttia ja kantasolututkimusta.

Washingtonin ja Vatikaanin välillä on ollut diplomaattiset suhteet vuodesta 1984 alkaen. Tähän saakka lähettiläs on aina ollut abortin vastustaja. Vatikaani-asiantuntija sanoo, että Kennedy on sopimaton siihen virkaan. Muutenkin Vatikaanissa katsotaan kieroon Obamaa liiallisen liberaalisuuden vuoksi.

BBC:n uutinen

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Ihan uteliaisuudesta keskustelin suomalaisen diplomaatin kanssa Vatikaanin käytöksestä ja sen vaikutuksesta maiden välisiin suhteisiin.

Hänen mielestään asiasta on nostettu USA:ssa tarpeetoman suuri kohu. On normaalia valtioiden välistä toimintaa se, että diplomaatiksi hyväksytään mieluummin sellainen henkilö, jonka ei arvella omilla periaatteillaan synnyttävän hankaluuksia=olevan känkkäränkkä. Caroline Kennedyn taustassa on sellaista, joka on selvästiä ristiriidassa Vatikaanin politiikan kanssa. Keskustelukumppani selvensi, että maat eivät halua vastaanottaa diplomaattia, joka tulisi sormi ojossa kertomaan kuinka asioiden pitäisi oikeastaan olla.

Diplomaatin tehtävänä on ylläpitää valtioiden välisiä kanavia ja keskusteluja auki. Niin kauan kuin keskustellaan, ei suoraan tapella. Se on molempien maiden etu.

Tuon keskustelun jälkeen vasta tajusin, kuinka dramaattinen teko on joko käskeä diplomaatti poistumaan maasta, taikka oma diplomaatti kutsutaan kotiin.

Keskustelukumppanini totesi myös Suomen ehdottaman diplomaatin tulleen joskus torjutuksi. Asia hoidetaan kuntoon uudella ehdokkaalla, eikä ole diplomatian tapana tehdä asiasta julkista. En tohtinut kysyä minkä maan kanssa näin on käynyt. Tuskin olisin vastausta saanut.