Doug Jones voitti hlbti-kielteisen Roy Mooren Alabaman senaattorikilvassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Doug Jones (kuva: vaalikampanjakuva)

Demokraatteja edustava Doug Jones, 63, voitti hlbti-kielteisistä lausunnoistaan tunnetun republikaanien Roy Mooren, 70. Alabama on perinteisesti ollut republikaanien kannatusaluetta. Viimeksi osavaltiolla on ollut demokraattisenaattori 1990-luvulla.

Vaalikamppailun aikanaa Moorea syytettiin teinityttöihin kohdistuneesta vuosia sitten tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä.

Jones sai 12. joulukuuta järjestetyssä vaalissa äänistä 49,6 prosenttia ja Moore 48,8 prosenttia. Vaalin tulos vahvistettin joulun jälkeen. Ennakkosuosikin asemastaan huolimatta vaalin hävinnyt Roy Moore ei ole tunnustanut tappiotaan.

Republikaanien konservatiiviseen siipeen kuuluvan Mooren näkemyksen mukaan samaa sukupuolta olevien seksuaalisen kanssakäymisen pitäisi olla laitonta, ja hän haluaisi kumota samaa sukupuolta olevien oikeuden avioliittoon. Näkemystään Moore perustelee Raamatun opetuksella, johon hän haluaisi lainsäädännön ja moraalin pohjautuvan. Hän on myös ylistänyt Venäjän ns. homopropagandalainsäädäntöä.

Jones puolestaan on toiminut hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisen aseman puolesta. Hänen poikansa Carson Jones on kertonut olevansa homo. Moore oli koettanut käyttää Doug Jonesin pojan homoseksuaalisuutta vaaliaseena.

PinkNews: Doug Jones officially wins! Alabama rejects homophobe Roy Moore’s lawsuit
PinkNews: Roy Moore spokesman says gay sex should be illegal in election night interview

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!