Teneriffalla gay-clubin tanssilattia romahti, 40 loukkaantui

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • vaeltaja2006
  • 6

Butterfly Disco Clubilla Teneriffalla oli menossa drag-show, kun lattia romahti ja kymmenet discovieraat putosivat kerroksen alaspäin. Onnettomuus sattui sunnuntaina aamuyöstä klo 2.30.

Paikallisen Punaisen ristin mukaan 22 ihmistä kiidätettiin sairaalaan. Kaksi asiakasta loukkaantui pahasti, kuusi lievemmin ja lopuilla oli vain pieniä vammoja. Sunnuntain aikana selvisi, että näiden lisäksi 18 henkeä oli eri tavoin loukkaantuneita. He hakeutuivat itse tai ystävien avustamina sairaaloihin.

Monet diskovieraat olivat ulkomaalaisia. Loukkaantuneiden joukossa oli englantilaisia, romanialaisia, belgialaisia ja ranskalaisia. Suomalaisia ilmeisesti loukkaantuneiden joukossa ei ole.

Palokunta oli nopeasti paikalla. Pelastustyöt kestivät aamukuuteen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Discon vieressä oleva ostoskeskus on ollut tilapäisesti kiinni. Diskolla on ollut voimassa oleva toimilupa. Samassa osoitteessa on ollut diskoja jo 44 vuotta. Rutiinitarkastukset on tehty. Viranomaisten mukaan onnettomuuden syynä tuskin on liian suuri yleisömäärä.

6 kommenttia

Lainaus uutisesta: "Viranomaisten mukaan onnettomuuden syynä tuskin on liian suuri yleisömäärä."

Varusmiespalvelun ajalta muistan säännön, että siltaa ylitettäessä ei saanut marssia tahdissa. Suuren joukon rytmisen liikkeen vaikutusta ei ole yleensä ennakoitu rakenteita suunniteltaessa vaikkapa tavallisissa asuintaloissa.

Epäilyni Teneriffan disko-onnettomuuden aiheuttajasta on porukan tanssiminen samaan tahtiin rakennuksessa, jota ei oltu suunniteltu alkujaan tuohon tarkoitukseen.
  • 2 / 6
  • Anonyymi
  • 27.11.2017, 12.25
Olin viime vuonna ko. discossa ja kyseinen 'ostoskeskus' oli kyllä kovin ränsistyneen näköinen ja oloinen. Lisäksi disco on kellarissa ja sen alapuolinen tila on jo samalla tasolla kuin vieressä vellova meri, joten meren tuoma kosteus ja toisaalta ulkoilman kuivuus haurastuttaa hyvänkin betonin vuosikymmenien saatossa ja ko. rakennus on varmasti rakennettu jo 60-luvulla. Ja tuskin silloin edes mitään teräsbetonia on käytetty, vaan halvalla vain kyhätty jotain kasaan.