Turkki: Ankaran kuvernööri on kieltänyt kaikki homo-, lesbo- ja transtapahtumat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3
Istanbulissa hajotettiin pride-mielenosoitus jo pari vuotta sitten.


Turkin pääkaupungissa Ankarassa kielletään kaikki homojen, lesbojen ja transihmisten julkiset esiintymiset. Kuvernöörin toimisto puhuu ”julkisesta turvallisuudesta”. Kielto astuu voimaan heti ja jatkuu toistaiseksi. Kielto koskee mm. teatteri- ja elokuvaesityksiä sekä näyttelyitä.

Kielletyt tapahtumat voivat kuvernöörin toimiston mukaan vahingoittaa yhteiskunnan terveyttä ja moraalia. Ne myös vaarantavat muiden oikeuksia ja vapauksia.

Jo aikaisemmin tällä viikolla kiellettiin saksalaisten hlbtiq-filmien esittäminen torstain ja perjantain filmifestivaaleilla. Saksan suurlähetystö olisi järjestänyt filmiesitykset. Tätäkin kieltoa perusteltiin julkisen turvallisuuden vaarantamisella. Väitettiin, että myös terrorin vaara lisääntyy, jos filmit esitetään. Vastalauseena Saksan suurlähetystö nosti julkisivulleen sateenkaarilipun.

Vielä joitakin vuosia sitten järjestettiin Turkissa pride-tapahtumia, joihin osallistui jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Vuonna 2015 Istanbuliin tuli pride-kielto. Poliisi käytti prideä vastaan kumiluoteja ja kyynelkaasua. Kielto jatkui viime ja tänä vuonna.

3 kommenttia

Taas kerran tulee selväksi se, kuinka merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja uhka homo on. :-))

Omana mielipiteenäni ja kokemuksena totean, että aika heikkoja nuo vaikuttamisen keinomme ovat olleet. Jokaista asiaa kohti on tarvittu pitkäaikaista, sitkeää ja taitavaa vääntöä. Vastustajilla on ollut paljon enemmän ainakin ääntä ja yritystä ja oletettavasti myös rahaa. Se on varmasti vaikuttanut yhteiskunnalliseen päätöksentekoon = hidastanut asioitten läpimenoa.
  • 2 / 3
  • Anonyymi
  • 20.11.2017, 10.49
"Vastalauseena Saksan suurlähetystö nosti julkisivulleen sateenkaarilipun." En ole naamakirjassa, mutta tätä voisin kyllä peukuttaa. Jos kysessä olisi ollut vaikka uusin Tom-leffa, Suomen suurlähetystö tuskin olisi vastaavalla tavalla toiminut....