Stonewall Rainbow Laces -kampanja tuo sateenkaarilipun Englannin jalkapalloliigaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Englannissa jalkapallon ammattilaissarjoissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä huomioidaan 24.11.-3.12. sateenkaari-kulmalipuilla. Sateenkaaren väreillä osoitetaan tukea hlbti-vähemmistöihin kuuluville jalkapallofaneille, pelaajille ja taustavoimille.

Liput liittyvät Stonewall Rainbow Laces -kampanjaan, joka käynnistyi vuonna 2013. Aluksi mukana olivat Valioliigan alapuoliset sarjat: Mestaruussarja, Ykkösliiga ja Kakkosliiga, mutta sen jälkeen mukaan on tullut myös Valioliiga.

Valioliigassa ei kuitenkaan nähdä kulmalippuja sateenkaaren väreissä. Sen sijaan Valioliigankin peleissä joukkueiden kapteenit käyttävät sateenkaaren väreissä olevaa kapteenin käsivarsinauhaa ja pelaajilla on sateenkaari-kengännauhat.

Englannin jalkapalloliiga on pitkään pyrkinyt vähentämään jalkapallokentillä ja -katsomoissa esiintyvää hlbti-kielteisyyttä, samoin kuin rasistisia asenteita. Niin Stonewall-järjestöstä kuin englannin jalkapalloliigan suunnaltakin on todettu edistystä saavutetun, mutta että työtä riittää vielä tehtäväksi.

Stonewall Rainbow Laces -kampanjaa tukee TeamPride, yhdeksän yrityksen yhteenliittymä, joka on sitoutunut edistämään urheilusta kaikkien asian.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keskiviikkona 29. marraskuuta vietetään “käytä sateenkaarinauhojasi” -päivää (Wear Your Rainbow Laces Day).

Stonewall: Rainbow Laces

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!