Vinokino käynnistyy Helsingissä torstaina 9.11. - jo tiistaina ilmaisnäytös

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Vinokino järjestetään 26. kerran (kuva: Vinokino)

Suomen ainoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino järjestetään Helsingissä 9.-12.11. Kino Andorrassa. Ohjelmisto käsittelee monipuolisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyviä aiheita.

Varaslähtö festariviikolle otetaan tiistaina 7.11. Maunula-talolla. Tuolloin järjestetään Annalise Ophelian dokumentin Major! ilmaisnäytös kello 17.30 alkaen. Näytöksen jälkeen keskustellaan Trasekin edustajien johdolla trans-teemasta. Näytökseen ja keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

Vinokinon avajaisissa torstaina 9.11. kello 17 alkaen juhlitaan Touko Laaksosta. Ohjelmassa on Boots, Biceps and Bulges: The Life & Works of Tom of Finland -lyhytdokumentin ilmaisnäytös. Elokuvassa taiteilija kertoo omin sanoin työstään ja elämästään. Uudempaan homoerotiikkaan on mahdollista tutustua lauantai-illan Heimat XXX -lyhytelokuvanäytöksessä kello 21. Luvassa on fantasiaa, todellisuutta, huumoria, draamaa, taidetta, viihdettä ja vähän BDSM:ää.

- Elokuvien teemoissa ja sisällössä on huomioitu kaikki sateenkaarin värit tänä vuonna.

Ohjelmistossa on niin homo-, lesbo-, bi ja trans-leffoja kuin harvinaislaatuinen intersukupuolisuutta käsittelevä Carlo Lavagnan ohjaus Arianna. Tarinassa seurataan intersukupuolisen päähenkilön kehitystä lapsesta aikuiseksi. Palaset loksahtelevat paikoilleen tiivistunnelmaisen ja harvinaislaatuisen elokuvan palapelissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Trans-teemaisia elokuvia nähdään sekä sunnuntain In Between -lyhärikoosteessa että kokopitkän, Elia K. Schneiderin Tamaran muodossa. Festivaalin päätöselokuva on tunnelmallinen ja koskettava draamaelokuva, joka perustuu Tamara Adriánin, ensimmäisen Venezuelan eduskuntaan valitun transsukupuolisen elämään.

Sukupuolen moninaisuutta ilmentää myös brasilialaisen Anna Muylaertin draamaelokuva Don’t Call Me Son, jossa Pierren elämä kääntyy päälaelleen menneisyyden salaisuuksien tullessa päivänvaloon. Ovatko Pierren biologiset vanhemmat valmiita hyväksymään hänet omana itsenään?

Kahdet bileet

Luvassa on myös kahdet bileet festarien kunniaksi. Perjantaina on luvassa yhteistyötä Bassoradion Milkin kanssa. Milk, tanssimusiikin erikoisohjelma keskittyy klubiskenen queerimpaan puoleen. Levylautasten taakse saapuvat ohjelman DJ:t Mr. A sekä Janne X. Lauantaina vuorossa ovat Peijakas! -DJ:t Helsingin kuumimmaksi tituleeratun queerklubin takaa. Peijakas! -DJ:t saavat seurakseen myös hemaisevan, elektronisen ja ekstaattisen duon, Biitsin. Molemmat festaribileet tapahtuvat Dubrovnik Lounge & Lobbyssä Kino Andorran yhteydesssä.

Vinokino.fi
Vinokinon oheisohjelma
Vinokinon ohjelma
Vinokino julkisti syksyn 2017 festivaalin ohjelmistonsa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!