Saksan ulkoministeriö varoittaa: Egyptissä matkailevien hlbtiq-ihmisten oltava erityisen varovaisia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Maanantaina 23.10.2017 päivitetyn Saksan ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan hlbtiq-aiheisia tunnuksia, merkkejä tai käyttäytymistapoja ei Egyptissä pidä avoimesti esittää. Vaarallisia voivat olla puhelimen seuranhakusovellukset.

Syyskuun 22. päivänä 2017 libannilaisen, vierailevan bändin konsertin aikana Kairossa heiluteltiin sateenkaarilippuja, ja se johti laajoihin viranomaistoimiin. Konsertissa pidätettiin monia ja konsertin jälkeen viikkojen ajan on ollut lisää pidätyksiä baareissa ja yksityisasunnoissa. Monet hlbtiq-ihmiset on pidätetty ja tuomittu pitkiin vankeusrangaistuksiin. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan viranomaiset käyttävät etsinnöissä hyväksi puhelinten deittaussovelluksia. Ainakin 60 ihmistä on pidätetty viime viikkojen aikana. Ulkomaalaisten pidätyksistä ei tiedetä, mutta vaara on olemassa.

Egyptiläisten homojen keskuudessa levisi paniikki, kun vuoti tietoja siitä, että pidätettyjä kidutettiin ja heihin käytettiin persoonallisutta loukkaavia ruumiillisia tutkintamenetelmiä.

Homoseksuaalisuus ei ole Egyptissä rangaistavaa, mutta homoseksuaaliset teot ovat. Usein hlbtiq-yhteisöihin kuuluvia rangaistaan säädyttömyydestä. Presidentti Abdel Fattah al-Sisin johtaman sotilashallituksen vainoa homoja vastaan on kritisoitu, mutta rangaistustoimia on vain lisätty. Esim. vankiloissa tehdään anaalitutkimuksia.

Saksan hallitus on lokakuun puolivälissä ilmaissut huolensa homoihin kohdistuvan vainon takia. Egyptille on huomautettu, että ihmisoikeuksien kunnioittamisella on vaikutus maiden molemminpuolisiin suhteisiin.

Suomen ulkoministeriön uusin Egyptin matkustustiedote on elokuulta, eikä siinä näy uusin tilanne.

auswaertiges-amt.de

1 kommenttia

Soinia tuskin liiemmin kiinnostaa.

Egyptissä näkyy konkreettisesti se kahden uskomuksen väliin jääminen, eli kun sekä kopti-kristityt vihaavat että muslmitkin vihaavat hlbtiq-ihmisiä.