Vinokino käynnistyy Turussa torstaina - jo tiistaina varaslähtö

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Vinokino järjestetään 26. kerran (kuva: Vinokino)

Suomen ainoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino järjestetään Turussa 19.-22. lokakuuta. Ohjelmisto käsittelee monipuolisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyviä aiheita, ja oheisohjelmistossa on vahvasti esillä taiteilija Touko Laaksonen eli Tom of Finland. Durk Dehner, Tom of Finland -säätiön perustajajäsen, puheenjohtaja ja Laaksosen hyvä ystävä, saapuu festarin avajaisvieraaksi.

Jo tiistaina 17.10. Turun seudun Setan toimistolla järjestetään Annalise Ophelian dokumentin Major! ilmaisnäytös kello 19 alkaen. Näytöksen jälkeen keskustellaan Trasekin edustajien johdolla trans-teemasta.

Varsinaisissa Vinokinon avajaisissa torstaina 19.10. kello 16.30 alkaen juhlitaan Touko Laaksosta. Ohjelmassa on Boots, Biceps and Bulges: The Life & Works of Tom of Finland -lyhytdokumentin ilmaisnäytös. Elokuvassa taiteilija kertoo omin sanoin työstään ja elämästään. Vinokinon tiedotteessa kerrotaan, että tilaisuuteen on saatu puhujaksi Durk Dehner, Tom of Finland -säätiön perustajajäsen ja puheenjohtaja sekä Laaksosen pitkäaikainen ystävä ja rakastaja. Lisäksi dokumentin yhteydessä toimittaja Susanna Luoto puhuu tänä syksynä ilmestyneestä kirjastaan Salaisuuksin suljettu – Kirjeiden Tom of Finland. Uudempaan homoerotiikkaan on mahdollista tutustua lauantai-illan Heimat XXX -lyhytelokuvanäytöksessä kello 21.

- Luvassa on fantasiaa, todellisuutta, huumoria, draamaa, taidetta, viihdettä ja vähän BDSM:ää, kuvataan tarjontaa Vinokinon tiedotteessa.

Elokuvafestivaalin ajan voi vierailla Alvariumissa (Puutarhakatu 8, Turku) katsomassa Tom of Finland -säätiön Tom of Finland -näyttelyn. Lisäksi tiloihin pystytetään 20 taiteilijan teoksista koostuva I Want To Break Free -näyttely. Oheisohjelmistossa on myös Tom of Finland -aiheinen nahkatyöpaja lauantaina 21.10. Yhdessä Puvustamon kanssa toteutettavassa työpajassa itselleen voi valmistaa nahkaisen korun tai vaikkapa avaimenperän. Alvariumissa järjestettävää työpajaa ennen voi nauttia brunssin elokuvan kera: niin ikään lauantaina järjestettävän brunssin voi nauttia sellaisenaan tai elokuvan kera. Brunssielokuvaksi on valikoitunut Tim Oliehokin Queen of Amsterdam (2013) ja näytökseen on vapaa pääsy. Lauantai-ilta huipentuu festariklubi-iltaan, jossa soittaa Mummin Kullat ja DJ Iso-Jenni (Pink Taco Krew). Oheisohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia ja spoken word -tapahtuma.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Järjestyksessään 26. Vinokino -elokuvafestivaali on Turussa 19.-22. lokakuuta ja Helsingissä 9.-12. marraskuuta. Lisäksi elokuvanäytöksiä on Tampereella 25.–27. lokakuuta ja Jyväskylässä 1. marraskuuta. Tapahtuman järjestää Turun seudun Seta.

Vinokino.fi
Vinokinon oheisohjelma
Vinokinon ohjelma
Vinokino julkisti syksyn 2017 festivaalin ohjelmistonsa

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Anonyymi
  • 16.10.2017, 10.41
Durk Dehner Touko Laaksosen "pitkäaikainen ystävä ja rakastaja"

Päätoimittaja voisi tarkistaa lähteensä. Heillä oli 1978 vain lyhyt suhde ja jatkoivat sen jälkeen ystävinä ja liikekumppaneina.