Oscar Ohlis on vuoden Guldanka

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Vuoden Guldankan-tunnustuspalkinto on annettu tänä iltana Oscar Ohlisille. Hän on viime vuosina ollut Regnbågsankan-järjestön puheenjohtajana, mutta hän on myös ollut aktiivisena politiikassa 15-vuotiaasta lähtien. Hänen puolueensa on Ruotsalainen kansanpuolue. Hän on osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja pitänyt hlbtiq-näkökulmaa esillä.

Oscar Ohlis on syntynyt 1983. Hän on kotoisin Vöyristä, Hän on toiminut mm. Vaasassa, mutta viime vuodet hän on ollut Helsingissä. Hän on valtiotieteen maisteri.

Guldankan annetaan henkilölle, projektille tai instanssille, joka vuoden aikana on merkittävällä tavalla vaikuttanut moninaisuuden ja ihmisoikeuksien edistämiseen, ennakkoluulojen murtamiseen tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämiseen ruotsinkielisessä Suomessa. Perinteisesti Guldankan-tunnustuspalkinto annetaan ruotsinkielisen sateenkaariviikon iltajuhlassa.

Aikaisemmin tunnustuspalkinnon ovat saaneet Ted Urho, Kaj Korkea-aho, Tahdon 2013 -kampanja, radiokanava x3m, Jeanette Östman, Monika Pensar, Karl Af Hällström, Camilla Gunell ja Andreas Snellman. Ensimmäisen kerran palkinto jaettiin vuonna 2007.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta