WorldPride saapuu Pohjoismaihin vuonna 2021: tapahtuma jaetaan Kööpenhaminan ja Malmön kesken

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Maanantaina 9.10.2017 kansainvälinen InterPride-järjestö päätti Indianapolisin kokouksessaan, että vuoden 2021 WorldPride pidetään Kööpenhaminassa. Se tulee olemaan järjestyksessä seitsemäs WorldPride. Amerikkalaiset vastaehdokkaat hävisivät selkeästi äänestyksessä. Ensimmäinen WorldPride pidettiin vuonna 2000 Roomassa.

Tanskalaiset lehdet arvioivat, että WorldPride houkuttelee Kööpenhaminaan ainakin puoli miljoonaa osanottajaa. WorldPridessa etusijalla ovat ihmisoikeudet, monimuotoisuus ja kaikkien mukaan ottaminen. Samalla halutaan edistää tasa-arvoa koko maailman mittakaavassa.

Alustavissa suunnitelmissa on konsertteja, kulttuuritapahtumia ja ihmisoikeuskonferenssi. Kaupunki koristellaan sateenkaarilipuin ja kaikki kaupunkilaiset toivotetaan tervetulleiksi tapahtumiin. Vuonna 20121 Kööpenhaminan Pride täyttää 25 vuotta.

Kööpenhaminaan haetaan myös EuroGameseja samaan kesään. Siitä päätetään maaliskuussa 2018. Olisi historiallinen tapahtuma, kun kaupungissa olisi yhtaikaa tai ainakin samana kesänä WorldPride ja EuroGames. Vuonna 2003 Kööpenhaminassa oli EuroGamesit ja 2009 World Outgames.

Tanskan hallitus antoi tukensa WorldPride- ja EuroGames -hakemuksille viime huhtikuussa. WorldPriden toteuttaminen tulee maksamaan noin 13 miljoonaa euroa.

Malmö on mukana WorldPride-suunnitelmissa. Kaupunkien välimatka on lyhyt. Kolmasosa tapahtumista haluttaisiin pitää Malmössa. Malmö Priden tiedottaja sanoi Ruotsin tv:lle, että tuntuu kuin saataisiin olympiakisat.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta