Oikeusläpimurto samasukupuolisten puolisoiden viisumeille Hong Kongiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
Pilvet ovat hieman hellittäneet Hong Kongin tasa-arvon taivaalla.

Hong Kongissa työssä olevan samasukupuolinen puoliso on oikeuskäsittelyssä onnistunut kaatamaan alueen maahanmuuttoviranomaisten päätöksen olla antamatta hänelle perheenjäsenviisumia. Asia oli esillä korkeammassa oikeusasteessa.

Oikeuden yksimielisellä päätöksellä syyskuun lopulta 2017 valittaja saa perheenjäsenen viisumin. Sellaisia on tähän saakka annettu vain heteroaviosuhteiden perusteella.

Hakijan nimeä ei ole kerrottu. Media on käyttänyt nimikirjaisia QT. Hänen asianajajansa Michael Vidler korosti ratkaisun merkitystä kaikille, joiden viisumihakemus samasukupuolisen suhteen perusteella on aiemmin hylätty.

Oikeus määritteli epäsuoraksi diskriminoinniksi maahanmuuttoviranomaisten linjauksen määrittää sana "puoliso" miehen ja naisen liiton mukaisesti. Samalla oikeus kuitenkin korosti, ettei tämä viisumeja koskeva päätös merkitsi samasukupuolisten avioliittojen hyväksyntää Hong Kongissa.

Kansainväliset yritykset ovat odottaneet oikeuden päätöstä. Aiemmin 12 alueen johtavaa ulkomaista yritystä - mm Goldman Sachs Services ja Morgan Stanley - ilmoittivat valmiutensa auttaa QT:tä oikeusnkäynnissä. QT ei kuitenkaan tarttunut tarjoukseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vetoomusoikeuden päätuomari Andrew Cheung Kui-nung totesi, että ulkomaisten työntekijöiden laillisten puolisoiden maahanmuuton estäminen haittaa Hong Kongin pyrkimyksiä houkutella alueella ulkomaista työvoimaa ja saada se myös jäämään Hong Kongiin.

Maahanmuuttohallinto voi vielä valittaa päätöksestä, mutta lakiasiantuntijoiden mukaan valitukselle ei enää ole juurikaan perusteita.


Uutinen South China Mornng Postissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!