Helsingissä järjestettävä Queertune on ensimmäinen pohjoismainen hlbtiq-kuorofestivaali

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2
Kolmipäiväinen Queertune-festivaali järjestetään Helsingissä 29.9.–1.10.2017.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetään ensimmäinen pohjoismainen hlbtiq-kuorofestivaali syyskuun ja lokakuun vaihteessa Helsingissä.

Queertune-festivaalin konserttipäivä on lauantain 30. syyskuuta, jolloin kukin kuoro esiintyy kolmessa erillisessä konsertissa, Helsingin konservatoriossa. Konserttien jälkeen luvataan yhdentoista kuoron esittävän monen sadan laulajan voimin Finlandia-hymnin.

Kolmipäiväisen (29.9.–1.10.2017) festivaalin järjestelyistä huolehtivat Helsingin gaykuoro Out 'n loud ry (Helsingfors gaykör Out 'n loud rf) ja lesbokuoro Kaupungin Naiset ry. Festivaaliin on kutsuttu homo- ja lesbokuoroja kaikista pohjoismaista, ja siihen osallistuu neljä kuoroa Ruotsista, kolme Suomesta, kaksi Norjasta sekä yksi Tanskasta ja Islannista. Kuorojen esiintymisen lisäksi tapahtumaan kuuluu erilaisia workshoppeja ja tapaamisia.

- Out 'n loudilla on entuudestaan yhteyksiä pohjoismaisiin kuoroihin ja nyt halusimme Suomi Finland 100 -juhlavuoden kunniaksi kutsua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustavia kuoroja kaikista Pohjoismaista Helsinkiin, sanoo Helsingin gaykuoro Out 'n loud ry:n hallituksen puheenjohtaja Pasi Risberg.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kuorofestivaalin vastuullinen järjestäjä on Helsingin gaykuoro Out 'n loud ry.

queertune.fi
outnloud.fi
kaupunginnaiset.fi

2 kommenttia

Edellisen kerran gay-kuorot lauloivat Finlandia-hymnin suomeksi Helsingin konservatotoriolla 2009 kesäkuulla, kun Helsingin gaykuoro Out'n Loudin vieraana oli London Gay Men's Chorus

https://youtu.be/81SRZa6foWs

Nyt kuunnellaan sitten, osaavatko skandinaavit suomea yhtä hyvin kuin britit osasivat.

Kommenttia muokattu: 15.09.2017 klo 00:49