Ruotsin televisio nostaa esiin kaapista tulleita urheilijoita viisiosaisessa ohjelmasarjassa

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
Regnbågshjältar alkaa Ruotsin Television ykköskanavalla sunnuntaina 3.9. (kuvakaappaus SVT:n sivuilta)

Ruotsin televisio SVT nostaa sunnuntai-iltaisin esitettävässä Regnbågshjältar (Sateenkaarisankarit) -ohjelmassa esin kaapista tulleita urheilijoita eri maista, urheilulajeista ja sukupolvista.

Ohjelman tekiöinä on kaksi tunnettua kaapista tullutta ruotsalaisurheilijaa: korkeushyppääjä Kajsa Bergqvist och pituushyppääjä Peter Häggström. Nyt 40-vuotias Bergqvist on korkeushypyn maailman- ja Euroopan mestari sekä olympiamitalisti. Hän avioitui vuonna 2016 Hanna Havnen kanssa. Bergqvist tuli kaapista vuoden 2011 lopussa. 41-vuotias Häggström on kilpaillut samoin olympialaisissa ja urheilu-uransa jälkeen työskennellyt Ruotsin televisiossa. Häggström kertoi homoseksuaalisuudestaan syksyllä 2009.

Viisiosainen sarja esitetään SVT1-kanavalla sunnuntai-iltaisin. Ensimmäinen jakso nähdään sunnuntaina 3. syyskuuta alkaen kello 21.45 ruotsin aikaa.

Colin Jackson tulee kaapista Regnbågshjältar-ohjelmassa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ensimmäisessä osassa nähdään miesten 110 metrin aitajuoksun kaksinkertainen maailmanmestari ja nelinkertainen Euroopan mestari ja urheilu-uransa jälkeen BBC:llä asiantuntijana työskennellyt Colin Jackson, joka kertoo ohjelmassa seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan ensimmäistä kertaa julkisuudessa. Hänet "outtasi" lehdistölle vuonna 2006 eräs entinen kumppani, mutta Jackson itse ei asiaan ole tätä ennen ottanut kantaa.

SVT: Regnbågshjältar
SVT: Colin Jackson ´kommer ut´ exklusivt för SVT

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!