Terrori-isku Barcelonan Ramblas-kävelykadulla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1
Terrori-isku tehtiin tällä Ramblas-kävelykadulla.

Barcelonan Ramblas-kävelykadulla pakettiauto on ajanut jalankulkijoiden päälle tahallaan. Ainakin 13 ihmisen kerrotaan kuolleen ja loukkaantuneita on kymmeniä. Barcelona on yksi Espanjan hlbtiq-keskuksista. Juuri nyt Katalonian pääkaupungissa on paljon homoturisteja, koska siellä vietetään sunnuntaihin saakka suosittua Circuit Festivalia. Kaksiviikkoista juhlaa on vietetty vuodesta 2008 alkaen. Tilaisuuksiin osallistuu kymmeniä tuhansia homoja.

Katalonian poliisi Mossos d’Esquadra on pikku hiljaa illan mittaan kertonut kuolleista. Jo klo 20 aikaan twitterissä puhuttiin 13 kuolleesta. Ylen tv-uutisissa puhuttiin slloin vain yhdestä kuolleesta. Ramblas-kävelykatu on pituudeltaan 1,3 kilometriä. Se alkaa Catalunya-aukiolta ja kulkee kohti satama-aluetta. Yleensä se on tupaten täynnä turisteja. Tänä yönä se on ensi kertaa tyhjä.

El Pais -lehti kertoo, että pakettiauto kulki suurella nopeudella pitkin kävelykatua 530 metrin matkan ja tahallaan yritti ”siksakkia” ajamalla osua kävelijöihin. Mossos pitää tapahtumaa terroritekona. Päivälehti El Periodico ketoo, että Mossos sai jo kaksi kuukautta sitten varoituksen CIAlta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Espanjan yleisradio RTVE on kertonut, että auton kuljettaja pakeni jalkaisin. Myöhemmistä vaiheista on paljon ristiriitaista tietoa mediassa. Mahdollisesti on käytetty toista autoa pakenemiseen. Turisteja on kehotettu välttämään Catalunya-aukiota ja Ramblasia sekä Boqueriaa, tunnettua toria. Läheiset metro- ja juna-asemat on suljettu.

Barcelona on myös suomalaisten suosima turistikohde. Viime päivinä on kerrottu, että vasemmistoaktivistiryhmät ovat osoittaneet mieltä sen takia, että kaupungissa on liikaa turisteja. Kaupungin väestörakenne ja asumisolot vääristyvät, kun koko keskusta on turistien hallussa.

Circuit Festivalin viimeiset päivät ovat menossa. Kuudentoista päivän juhlajakso päättyy sunnuntaina.
Kaupunkinäkymä ja Sagrada Família -kirkko

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Anonyymi
  • 18.8.2017, 18.56
Ja nyt Suomen Turku.