Tukholman pride huipentui lauantaina kulkueeseen - vastamielenosoittajat häiritsivät kulkuetta

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2
Pride-kulkue lauantaina 5. elokuuta Tukholmassa (kuva: Mikko Kivinen)

Tukholmassa pride-viikko huipentui lauantai-iltapäivänä kulkueeseen. Kulkue joutui häirinnän kohteeksi, kun joukko vastamielenosoittajia pyrki pysäyttämään kulkueen.

Kulkue lähti liikkeelle kello 13. Lähtöpaikkana oli Kungsholmstorg, josta kulkue eteni kaupungin keskustan läpi kohti Östermalmin urheilupuistoa, jossa järjestettiin priden maksullinen yömyöhään asti jatkuva puistojuhla. Sekä kulkueväkeä että puistojuhlaa viettäviä viilensivät muutamat sadekuurot, mutta välillä aurinkokin lämmitti. Paraati taittoi runsaan neljän kilometrin reittinsä kahdessa tunnissa. Itse kulkueessa oli noin 50 000 osallistujaa ja 200 ajoneuvoa. Katujen varsilla katsojia oli lisäksi noin puoli miljoonaa.

Stockholm pride 2017 -viikko käynnistyi 31. heinäkuuta ja päättyy sunnuntaina 6. elokuuta. Viikon aikana on kulkueen ja puistotapahtuman lisäksi järjestetty erilaisia poliittisia keskustelutilaisuuksia, näyttelyitä sekä muita kulttuuri- ja viihdetapahtumia.

Välikohtaus: kulkue yritettiin pysäyttää

Joukko pride-kulkuetta vastustaneita aiheutti välikohtaukhsen Östermalmilla. Toistakymmentä henkilöä asettui kulkueen reitille Vallhallavägenin ja Sturegatanin risteyksessä, selkä lähestyvää kulkuetta kohden, pyrkimyksenään estää kulkueen etenemistä. Asiasta kertoivat lukuisat tiedotusvälineet, esimerkiksi Ruotsin televisio SVT.

Vastamielenosoittajien oletetaan kuuluvan äärinationalistisena pidettyyn Nordisk Ungdom -ryhmittymään. Poliisi poisti kulkuetta häirinneet nopeasti, ja kulkueen eteneminen pääsi pian jatkumaan. Poliisin edustajan mukaan välikohtauksessa ei kukaan loukkaantunut.

Kulkueessa oli mukana myös Mark Levengood (kuva: Mikko Kivinen)
Suomea Mr. Gay Europe -kilpailussa edusti Rami Kiiskinen (kuva: Mikko Kivinen)
Värikästä pride-väkeä (kuva: Mikko Kivinen)
Matt Rood voitti itselleen Tukholman priden yhteydessä Mr. Gay Europe -tittelin (kuva: Mikko Kivinen)

SVT: Grupp försökte stoppa Prideparaden
Kuvagalleria: Stockholm Pride 2017
stockholmpride.org

2 kommenttia

Ei noiden Tukholman Prideä terrorisoineiden tarvitse _olettaa_ kuuluneen äärikristillistä natsismia kannattavaan nordisk ungdom -porukkaan, vaan asia on täysin selvä, sillä kyseinen radikalisoitunut terroristiporukka julkaisi asiasta sivullaan tiedotteen, jossa se selvästi äärikristillisesti syyttää Prideä mm. "perinteisten arvojen ja ydinperheen" vastaiseksi - noitahan väittämiään äärikristityt käyttävät muuallakin.

Lähde: http://nordiskungdom.com/pressmeddelande-protest-mot-prideparaden/

Muutama vuosi sittenhän myös Suomessa tuota äärinationalistista liikettä lähellä oleva pohjoismainen vastarintaliike teki terrori-iskun Helsinki Prideä vastaan.

Tukhoman Pridestä voisi uutisen otskoida varsin kuvaavasti niin että Tukholmassa maahanmuuttajat kummastelivat sitä, miten kantaruotsalainen radikalisoitunut, äärikristillinen porukka oli kiihottunut terrorisoimaan Prideä.

Kommenttia muokattu: 06.08.2017 klo 14:52
  • 2 / 2
  • homo-x
  • 6.8.2017, 7.36
Täysin vapaina toimivien kansalaisyhteiskuntien määrä on vuoden takai-
sista 9 prosentista pudonnut 3 prosenttiin, kaikkialla muualla on tapahtunut kiristymistä johtuen nationalismin noususta.Suomi kylläkin kuuluu tuohon
3prosenttiin sekä pohjoismaat.