Helsinki Pride: Queerkätköt nyt Helsingissä

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 2

Viime vuonna Turussa oli gaykätköjä, joita voi etsiä koordinaattien perusteella. Kätköpaikat liittyivät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaan. Nyt Helsingistä löytyy 12 queerkätköä. Avajaisissa annettiin ohjeet kätköjen etsimiseen. Avajaiset pidettiin maanantaina 26.6.2017 Helsingin kaupunginmuseossa, Senaatintorin reunalla.

Queerkätköt ovat helsinkiläisten kuvataiteilijoiden Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin yhteisöllinen taideteos. Keväällä he kokosivat suunnitteluryhmän, joka ideoi queerkätköjä. Kätköjen paikkatietoja saa sivustolta https://www.facebook.com/queercache . Kätköjen koordinaatit julkistetaan 26.6.2017 klo 17 . Kätköisstä löytyy tietoa siitä, miksi kyseinen paikka on queer-historiallisesti tärkeä.

Kätköille voi matkustaa itse raitiovaunulla tai voi tehdä virtuaalisen retken esim. Googlemaps-ohjelman avulla. Googlemapsissahan voi katsella myös katunäkymiä.

Kalle Hamm kertoi projetista näin:

Audio


Kulttuurijohtaja Tuula Haavisto ilmaisi avajaispuheessaan tyytyväisyytensä siitä että nyt ollaan uudenlaisen kaupunkikulttuurin äärellä. Queerkätkentä yhdistää virtuaalimaailman ja todellisen maailman aivan uudella tavalla. Erilaisia elementtejä tuodaan yhteen mielenkiintoisilla tavoilla.

Audio


Kulttuurijohtaja Tuula Haavisto käytti avajaispuheessaan sanaa ’näyttely’, kun hän puhui tästä yhteisöllisestä taideprojektista. Onko vastaavanlaista ollut aikaisemmin Helsingin kaupunginmuseon näyttelytoiminnassa? Onko ollut sateenkaarikansaa koskevia näyttelyitä?

Audio

2 kommenttia

"Avajaiset pidettiin maanantaina 26.6.2017 Helsingin taidemuseossa, Senaatintorin reunalla." Missähän se vaeltaja on vaeltanut? Senaatintorin reunalla on Hgin kaupunginmuseo ja Hgin taidemuseo on Tennispalatsissa.

"Onko ollut sateenkaarikansaa koskevia näyttelyitä?" Jopa parhaillaan KAUPUNGINmuseossa on Helsexinki-näyttely, jossa sateenkaariteemakin esillä, ja TAIDEmuseossa on Tove Janssonin töitä esillä pysyvästi ja sinne taitaa olla nyt pride-viikolla myös queer-opastus.