Pääministeri toista kertaa Toronton Pride-marssilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
Ruutukaappaus Toronto Starin uutissivulta.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau osallistui näkyvästi Toronton Pride-marssiin sunnuntaina 25.6.17. Trudeaun mukana olivat myös hänen vaimonsa Sophie Grégoire Trudeau sekä lapset Xavier ja Ella-Grace.

Trudeaun ohella marssin kärkijoukoissa käveli Kanadan alkuperäisväestöä edustava First Nations National Chief Perry Bellegarde. Trudea oli mukana jo toistamiseen pääministerinä, mutta First Nations Chiefit eivät olleet aiemmin osallistuneet. Trudea osoitti puheessaan myös tervehdyksen muslimien Ramadan-kauden loppua maan muslimiyhteisöissä samana päivänä juhlineille.

Vuonna 2016 protestillaan pride-marssia häirinneet Black Lives Matter -aktivistit liittyivät kulkueen hännille. Tänä vuonna ei nähty virka-asuisia poliiseja, joiden poissaoloa BLM oli toivonut. BLM pitää esillä Toronton poliisin luodeista 2015 menehtyneen muistoa.

Toronto Star kertoi monien poliisien matkustaneen New Yorkiin ja osallistuneen siellä virka-asuissaan Prideen.

Toronton marssissa olivat mukana myös Ontarion pääministeri Kathleen Wynne vaimoineen ja Toronton pormestari John Tory.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pääministeri Trudea osallistui nyt toista kertaa marssiin. Vuonna 2016 hän oli ensimmäinen virassa ollessaan Pride-marssiin osallistunut pääministeri. Trudeauta edeltänyt konservatiivipääministeri Stephen Harper suhtautui HLBTI-tasa-arvoon hyvin varauksellisesti ja leikkasi Toronto Pride julkista taloudellista tukea, liittovaltion osalta.


Uutinen Toronto Starissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!