NHL päivitti logonsa sateenkaaren väreihin

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
NHL päivitti logonsa sateenkaaren väreihin esimerkiksi Facebook-sivullaan.

Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL päivitti logonsa ainakin Instagramissa, Twitterissä ja Facebook-sivuillaan pride-kuukauden kunniaksi sateenkaaren väreihin.

Tempaus käynnisti vilkkaan kommentoinnin puolesta ja vastaan. Myönteisissä kommenteissa esimerkiksi todetaan jääkiekon kuuluvan kaikille. Osa käyttäjistä ei kuitenkaan ymmärrä tai hyväksy tempausta ja sen tarkoitusta.

You Can Play -kampanjalla parannetaan hlbti-asenteita NHL:n piirissä

Jääkiekon ja muun joukkueurheilun asenneilmapiiristä on käyty keskustelua vuosikaudet. Esimerkiksi "homotteluun" on viime vuosina puututtu tiukasti.

Keväällä 2012 käynnistyneessä You Can Play –kampanjassa Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:n vaikuttajat ja pelaajat sitoutuvat "If you can play, you can play" (suom. ”jos osaat pelata, voit pelata”) –asenteeseen eli siihen, että esim. seksuaalivähemmistöön kuuluminen ei ole mikään este NHL-uralle. You Can Play –kampanjassa monet NHL-tähdet esiintyvät lyhyissä videospoteissa (PSA) ja toistavat kampanjan viestiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomessa liigatason jalkapallo on selvästi ilmaissut tukensa hlbti-yhdenvertaisuudelle lajin piirissä, mutta liigatason jääkiekko ei.

NHL Facebookissa
NHL-tähtien yllätysisku homofobiaa vastaan

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!