Hallituspuolueiden ministerikolmikko ei Helsinki Priden kulkueessa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Valtiovarainministeri Petteri Orpo, pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini hallituksen pitämässä avoimessa valtioneuvoston istunnossa Porvoossa 4. toukokuuta. ( kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa )

Pääministeri Juha Sipilä (kesk), valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) sekä eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (uv) ovat poissa Helsingistä pride-kulkueen aikaan, kertoo Helsingin Sanomat. Myöskään Timo Soinin (uv) ei odoteta osallistuvan tapahtumaan.

Helsinki Pride 2017 -tapahtuman virallinen suojelija Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sdp) kutsui sunnuntaina 18.6. hallitusryhmien näkyvimmät vaikuttajat - pääministeri Juha Sipilän, valtiovarainministeri Petteri Orpon ja ulkoministeri Timo Soinin - mukaan 1. heinäkuuta järjestettävään Pride-kulkueeseen.

Helsingin Sanomat kertoo, että Juha Sipilä on avaamassa jousiammunnan pohjoismaiden nuorten mestaruuskilpailuja Kemissä ja pride-viikolla aikana hän on virkamatkalla Kiinassa. Terho puolestaan on työmatkalla Virossa, eikä hän aio osallistua Pride-viikon muihinkaan tapahumiin. Orpo taas on perheen kanssa matkalla, eikä hän vielä osaa sanoa mahdollisesta osallistumisestaan muihin pride-viikon tapahtumiin.

Helsinki Priden kulkueeseen kesällä 2016 osallitui yli 30 000 ihmistä.

Helsinki Pride 2017 käynnistyy juhannusviikonlopun jälkeen maanantaina 26. kesäkuuta ja jatkuu sunnuntaihan 2. heinäkuuta asti. Pride-viikko huipentuu lauantaina 1. heinäkuuta järjestettävään pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Helsinki Pride -tapahtuman järjestää HeSeta ry.

Jotkut ovat myös kritisoineet ministerien kutsumista prideen, koska kriitikoiden mukaan osallistuvien pitäisi toimia aktiivisemmin yhdenvertaisuuden edeistämiseksi, esimerkiksi edistämällä äitiyslakia ja uutta translakia. Joissain puheenvuoroissa on esitetty jopa ministerien osallistumisen suoranaista torjuntaa, koska hallitus ei mainittuja uudistuksia ole edistänyt. Toisaalta on myös esitetty kritiikkiä tällaista torjumista kohtaan, koska pride halutaan nähdä kaikille avoimena paikkana ilmaista tukensa yhdenvertaisuudelle.

Helsingin Sanomat: Sipilä, Orpo ja Terho eivät marssi Pridessa – pääministeri avaa samaan aikaan jousiammuntakisat
Helsinki Priden suojelija Nasima Razmyar kutsuu Sipilän, Orpon ja Soinin pride-kulkueeseen
Keitä poliitikkoja oli pride-kulkueessa - keitä ei ollut (Helsinki Pride 2016)
helsinkipride.fi

1 kommenttia

Varmaan Kepun seksuaalivähemmistöön kuuluva kansanedustaja-mies häpeissään, kun on miehen kanssa avioliitossakin, mutta puoluejohto ei tue, vaikka Sipilällä olisi ollut elämänsä tilaisuus ottaa vaimonsa kanssa osaa ylpeinä heteroina Prideen, puolueensa miesavioparin kanssa.

Muiden puolueiden lomassahan ainakin kokoomusnuoret ja keskustanuoret ovat Helsinki Pidessä marssimassa, mutta persunuorilla kykyä ilmeisesti puuttuu yhä, sillä eiväthän persunuoret kyenneet / halunneet Prideen edes biseksuaalisuuttaan mainostaneen Sebastian Tynkkysenkään johtokaudella.

- - -

Heitin itse Afganistanissa syntyneelle Nasima Razmyarille haasteen tulla Hki Priden pe 30.6. 1000 ja 1 yön partyyn näyttämään, miten afgaanitansseja tanssitaan ... saapas nähdä, osaako hän niitä - mutta mukavaahan se olisi, jos osaisi ja tulisi paikanpäälle.

Ainakin tuolla partyssä on turvapaikanhakija-oletushetero-pakolaisista, miehistä ja yhdestä naisesta moduostuva yhtye esiintymässä, eli ainakin he tulevat tukemaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvia maanihmisiään.

Kommenttia muokattu: 24.06.2017 klo 22:50