ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Helsinki Priden suojelija Nasima Razmyar kutsuu Sipilän, Orpon ja Soinin pride-kulkueeseen

Sami Mollgren • 19.06.2017 10:20 • 4 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Nasina Razmyar keväällä 2011 eduskuntavaalien alla (kuva: Vaeltaja2006)
Helsinki Pride 2017 -tapahtuman virallinen suojelija Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sdp) kutsuu hallitusryhmien näkyvimmät vaikuttajat - pääministeri Juha Sipilän (kesk), valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) ja ulkoministeri Timo Soinin (uv) - mukaan 1. heinäkuuta järjestettävään Pride-kulkueeseen.

Razmyarin esittämä pyyntö on aiheuttanut keskustelua sosiaalisessa mediassa. Monien mielestä pyyntö on tarpeen ja hyvä asia, kun taas joidenkin mielestä ei.

Helsinki Pride 2017 -tapahtumaan liittyvä pride-paraati järjestetään lauantaina 1. heinäkuuta. Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut useampi kymmenen tuhatta ihmistä.

Kriittisissä kommenteissa mainitaan, ettei kyseinen ministerikolmikko ole edistänyt hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuutta, vaan osa heistä on toiminut suoranaisesti yhdenvertaisuutta vastaan. Ministerien mahdollisen osallistumisen jotkut näkevät ns. pinkkipesuna.

Eräs Twitterissä asiaa kommentoinut kuitenkin toteaa, ettei prideen pidä jaella porttikieltoja, sillä pride on ilon ja yhdenvertaisuuden juhla, ei vihan ja torjunnan.
Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hommatkaa Sipilän kainalosauva ja Soinin hillotolppa paraatilavalle.
  Sininen Tulevaisuus (ei rekisteröitynyt) • 19.06.2017 13:29
Sinällään hurjan hienoa, että Helsinki Pride 2017 -tapahtuman virallisena suojelijana on afgaani-suomalais-Nainen. (pää)pormestari Jan Vapaavuori ei jostain syystään kyennyt samaan, kuin edellinen kaupunginjohtaja, joka avasi Pride-viikkoa. Tai ehkä nyt demareitten vuoro, kun kokoomus ja vihreät ovat hääränneet tuossa suojelutoimessa viime vuosina.

Mutta Prideä ei pidä, eikä kannata päästää ihan liiaksi, ihan muun politikoinnin, eikä etenkään oppositio&hallitus-politkoinnin pelinappulaksi.

Mutta onhan se toki ällistyttävää, että kun jopa Saudi-Arabiassa ja Iranissakin hyvissä väleissä olevat miehet voivat kävellä käsi kädessä, mutta jos täällä sitten uskovaiset puoluejohtajaukkelit eivät kykene käsittämään toisiaan yhtä lailla, ihan hetsku-ystävinä. Vai onkohan tuolla kolminaisuudella sitä ongelmaansa, etteivät kehtaa olla muitten ihmisten ilmoilla Ylpeitä oletus-Heteroseksuaalisesti suuntautuneita?

Tästä "Kriittisissä kommenteissa mainitaan, ettei kyseinen ministerikolmikko ole edistänyt hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuutta, vaan osa heistä on toiminut suoranaisesti yhdenvertaisuutta vastaan. Ministerien mahdollisen osallistumisen jotkut näkevät ns. pinkkipesuna."
voisi ajatella niinkin että heidän mukaantulonsa osoittaisi sen, että Rakkaus lopulta voittaa pahan. Vaikka varmaahan olisi se, että jos tuo kolmikko Prideen ilmestyisi, siitä seurausi heille takuuvarmasti, oalta puolueväeltään tulevia vihaviestejä ja tappouhkauksiakin. Mutta eivät toki ole mitään ihan eiilisen teeren poikia enään.

Ja ehkä se Sipilä voisi vaimonsa kanssa tulla pridettämään, yhdessä kepu-kansanedustaja-miesavioparin kanssa, kun sellainen sieltä kepun Eduskuntaporukasta nykyisin löytyy.

Persuillahan on nyt avioeronsa (tai bipolaarisen suuntautumisensa kaapistaulostulon) myötä mahdollisuus jättää mustasukkainen kinailunsa sivuun ja ottaa 2 suuntautumiselle uudet symbolit ja tulla Pridettämään ihan avoimesti. Toinen persupoppoohan voi olla Suomen Siiat (sillä ko kalakuvalla) ja toinen Suomen Suntiot.

Nasina Razmyar olisi tosin voinut kutsua Prideen mukaan myös kaikkien abrahamisten uskontokuntien johtajat, ekumeeniseen ?Rakkauden uskontojen Pride-ryhmään. Mutta ehkei aika vielä parissa tuhannessa vuodesssa noilla ole tuohon kyllin henkisesti kypsä.

Jos nykyinen pressa olisi ovelan fiksu, niin hän tulisi vaimonsa kanssa Prideen nyt, sillä sillähän hän voisi halutessaan vetää omaan laariinsa, tulevaa pressavaalikisaa ajatelleen, sekottaa Pekka Haaviston kannattajien pasmoja.

Kommenttia muokattu: 19.06.2017 klo 18:21
  human • 19.06.2017 18:04
Afgaani-suomalainen Nasima Razmyar on yhtä upea ja rohkea ihmisoikeuksien puolustaja, kuin naisten oikeuksista laulava ja rohkeasti Afganistanissakin esiintyvä Aryana Sayeed, joka sinällään asuu Euroopassa, mutta vierailee ja esiintyy säännöllisesti Afganistanissa, kuten tässäkin jalkapallostadionilla Kabulissa, lanseerattuaan Afganistanin jalkapalloliigan 2016 tunnuskappaleen.

www.youtube.com

Aryana esiintyy tässäkin videossa taustallaan kallioseinä, josta talebanit taannoin räjäyttivät buddha-patsaat

www.youtube.com

Aryana on esiintynyt Afganistanissa, pääkaupuni Kabulissa tv-kanavan musa-artisti-talent-ohjelman tuomarinakin parina vuonna ja laulanut siellä kantaaottavia lauluja

www.youtube.com

Hänellä on kannattajakuntansa ja sitten ne vihapuhevastustajansa; näkee että nuoret miehet ovat innoissaan ja jotkut vanhemmat ukot hieman nyrpeissään, mutta myös heissä kannattajia

www.youtube.com

Tässähän kiinnostaa se, tuleeko Nasima Razmyar Priden 1000 ja 1 yön partyyn, kenties tanssimaan afgaani-tansseja, qarsakia ja jopa attania.

www.youtube.com

Tässä tuo em. videon qarsak-tanssikappale
www.youtube.com
  human • 19.06.2017 18:41
Pikkulintu tiesi kertoa, että Pride viikon perinteistä avajaistilaisuutta, jossa Jussi Pajunen aiempina vuosina piti avajaispuheen, ei tänä vuonna järjestetä resurssi pulan vuoksi. Jan Vapaavuoren niskaan ei siis voi kaataa syytä puheen poisjäämisestä -harmi sinänsä tuon avajaistilaisuuden puuttuminen. Se on ollut itselleni vuosittain yhtä tärkeä tapahtuma kuin pride-marssikin! ranneliike.net

Ehkäpä näemme tänä vuonna Vapaavuoren avajaispuheen sijasta osallistumassa kulkueeseen. Parhaan tietämykseni mukaan osallistuminen kulkueeseen sopisi oikein hyvin hänen nykyiseen arvomaailmaansa. Vapaavuoren arvomaailma on vuosikymmenien aikana muokkautunut yhä inhimillisemmäksi ja ihmisläheisemmäksi. Mikäli hän kulkueeseen saapuu, liityn itse siihen osaan kulkuetta, vaikka se olisi Kokoomuksen osasto.
  Irokeesi • 20.06.2017 12:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy