Taas uusi pride-paikkakunta: Lohja - kaupunkiin puuhataan myös hlbti-yhdistystä

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Ensimmäinen Lohja Pride piknik järjestetään lauantaina 15. heinäkuuta 2017.

Läntisellä Uudellamaalla sijaitseva Lohja viettää kesällä pridea, piknikin muodossa. Lohja Pride piknik järjestetään lauantaina 15. heinäkuuta kello 14-20 Aurlahden rannassa.

Asiasta kertoo paikallisjulkaisu Ykköslohja.

Tapahtuman taustalla oleva Nea Weckström kertoo julkaisulle, että osa Lohjan keskustan kahviloista, ravintoloista ja liikkeistäkin on mukana. Ohjelmaa on tarkoitus olla koko perheelle. Hän kertoo myös ruotsinkielisen väestön tulevan tapahtumassa huomioiduksi. Iltapäivän ja alkuillan piknik-tapahtuman jälkeen on jatkobileet määrä järjestää Exit Nightclubissa.

- Tänä kesänä järjestetään ihka ensimmäinen Lohja Pride piknik. Tervetuloa juhlistamaan moninaisuutta, tapaamaan uusia ihmisiä ja viettämään mukavaa päivää. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki ikään, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta, toivotetaan tapahtuman Facebook-sivulla.

Paikallinen hlbti-yhdistys Lohjalle?

Weckström kertoo Ykköslohjalle, että hän haluaisi perustaa yhdistyksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, koska sellaista ei vielä ole Lohjan alueella. Hän toivoo asian edistyvän syksyllä.

Suunnitelmissa on priden järjestäminen myös tulevana vuonna.

Suomen pride-tapahtumia vuonna 2017

Alkuvuoden aikana pride-tapahtumat on jo järjestetty Rovaniemellä, Kuusamon Rukalla, Joensuussa ja Tampereella.

Pride-tapahtumat ovat Lohjan (15.7.) lisäksi vielä edessä Helsingissä (26.6.-2.7.), Kajaanissa (7.-9.7.), Tamperella (13.-16.7.), Kustavissa (15.7.), Lahdessa (7.-13.8.), Uudessakaarlepyyssä (12.8.), Hangossa (18.-20.8.), Ahvenanmaan Maarianhaminassa (16.-20.8.), Inarissa (11.-13.8.), Turussa (21.-27.8.), Sipoossa (25.8.), Torniossa (26.8.) ja Raaseporin Karjaalla (2.9.2017).

Lohja Pride piknik -tapahtuma Facebookissa
Lohja Pride -yhteisö Facebookissa
Ykköslohja: Lohja Pride piknik kutsuu kaikki viettämään kesäpäivän yhdessä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!