MTV: Poliisi sai varoituksen haukuttuaan kansanedustaja Toivolaa rasistisin ja homovihamielisin ilmauksin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4

Pohjanmaalla työskentelevä vanhempi konstaapeli on saanut varoituksen julkaistuaan omalla Facebook-sivullaan linkin kansanedustaja Jani Toivolaan liittyvään uutiseen ja kommentoituaan tämän ihonväriä ja homoseksuaalisuutta halventavasti.

Tapauksesta kertoo MTV.

MTV:n mukaan poliisi vetosi selityksessään teon aikaiseen humalaansa ja puolustautui sillä, että keskustelu oli julkaistu vain hänen rajatulle kaveripiirilleen. Poliisi myös poisti postauksen sivultaan nopeasti.

Poliisilaitoksen johto pitää kirjoituksia täysin tuomittavina, ja se katsoo kirjoituksen lähestyvän rikoslaissa mainitun kansanryhmää vastaan kiihoittamisen tunnusmerkistöä. Samainen vanhempi konstaapeli oli myös lähetellyt uhkailevia tekstiviestejä toiselle osapuolelle, ja asia huomioitiin varoituksessa.

Myös toinen vanhempi konstaapeli sai varoituksen rasistisesta kirjoittelusta. Pohjanmaan poliisilaitos antoi molemmat varoitukset alkuvuodesta. MTV:n mukaan määräaikainen virasta erottaminenkin olisi voinut tulla kyseeseen, mutta varoitus katsottiin riittäväksi ojennukseksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

MTV kirjoittaa päätöksissä korostettavan sitä, että perustuslain mukainen sananvapaus koskee poliisejakin, mutta heidän on toimittava myös yksityiselämässään kaikkien perusoikeuksia kunnioittaen ja puolueettomasti. Yksityiselämässä kirjoitetut syrjivät ja epäasialliset kommentit voivat herättää epäilyksiä siitä, miten poliisi kunnioittaa perustuslakia virkaa hoitaessaan.

MTV: Kaksi poliisia saanut varoitukset rasistisesta Facebook-kirjoittelusta: ´Syrjivää, epäasiallista, poliisimiehen arvolle sopimatonta´

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • karhumiäs
  • 16.6.2017, 11.29
Noin vahvasti asennekieroutuneiden poliisien nimet on saatava yleiseen tietoon kansalaisten oikeusturvan nimissä.
Toivottavasti uusilta poliisisukupolvilta selvitetään tuollaiset asennevammat jo koulutukseen pyrkiessä. Toki jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä, mutta kun ne vaikuttavat olennaisesti toimintaan tietyissä ammateissa, on syytä harkita oman ajatusmaailman kannalta sopivampaa koulutussuuntaa.
Vaikka osaisi kuinka pitää turpansa kiinni omista asenteistaan, niiden tulemista ilmi toiminnassa ei ole mahdollista estää.