Helsinki Pride 2017 -viikon ohjelma julkistettu

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 5
Helsinki Pride -viikkoa vietetään 26.6.-2.7.2017. Tapahtuman järjestää HeSeta ry.

Helsinki Pride -viikkoa vietetään 26.6.-2.7.2017, juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tapahtumaviikon koko ohjelmisto on julkaistu Helsinki Priden verkkosivuilla.

Pride-viikon ajan tapahtuman järjestävän HeSeta ry:n ylläpitämä Pride info & shop on päivittäin avoinna Helsingin keskustassa Luckanin tiloissa, osoitteessa Simonkatu 8. Pisteessä on myös myytävänä pride-tuotteita.

Pride-viikon aikana on käynnissä erilaisia näyttelyitä: I Want to Break Free -sarjakuvanäyttely, Vapaus olla -maalausnäyttely, Masks we wore -yhteisötaideprojektin näyttely, Tasa-arvoinen avioliittolaki -näyttely sekä Minä: omakuva arjessa -näyttely. Tiistaina ja perjantaina on mahdollisuus tutustua maksutta opastetusti Tove Janssonin näyttelyyn.

Myös Nuorten pride -otsikon alla on ohjelmaa ja toimintaa koko viikon ajan, Helsingin Kaapelitehtaalla.

Tiistaista sunnuntaihin Elokuvateatteri Orionissa esitetään Pride-elokuvasarjaa. Tiistaina ja torstaina elokuvia on mahdollista katsa myös Euphoria Borealiksen lyhytelokuvaillassa Harjun nuorisotalolla.

Torstaina Checkpoint järjestää Anonyymin ja maksuttoman hiv-pikatestauksen HLBTIQ-ihmisille, ja perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina on hiv-testausta miehille, joilla on seksiä misten kanssa.

Maanantaina 26.6. esimerkiksi julkistetaan Queerkätkö-tilateos, järjestetään uskontojen uhrien tuki ry:n vertaistapaaminen ja opitaan sateenkaariparitanssia.

Tiistaina 27.6. on mahdollisuus muistella Sateenkaari-Helsinkiä 1970- ja 1980-luvuilla ja seurata paneelikeskustelua yhdenvertaisesta työpaikasta.

Keskiviikkona 28.6. voi tavata kansanedustajien hlbti-verkostoon kuuluvia ja esittää kysymyksiä heille. Taiteesta kiinnostuneille on keskustelutilaisuus sukupuolen moninaisuudesta suomalaisessa taiteessa. Illalla on perinteisen mallin Lavatanssit Tavastialla, ja dtm:ssä valitaan finalistien joukosta Miss Gay Finland.

Torstaina 29.6. voi valmistautua lauantain pride-kulkueeseen kylttitalkoissa HeSetan toimistolla. Taiteesta kiinnostuneille on queer-opastus Suomen taiteen tarina -näyttelyyn. Torstaina esiintyy myös lesbokuoro Kaupungin Naiset, ja Piispa Irja Askola, pääsihteeri Tuija Brax ja Kirkon Ulkomaanavun puheenjohtaja Tarja Kantola keskustelevat ihmisoikeuksista. Illalla dtm:ssä valitaan finalistien joukosta Mr. Gay Finland.

Perjantaina 30.6. on esimerkiksi Respect Pride -jalkapalloturnaus ja pikadeittailua. Perjantai-illan kosteampaan ohjelmaan kuuluvat naistenbileet Kaivohuoneella sekä dtm:n vaahtobileet.

Lauantaina 1.7. pride-viikko myös huipentuu pride-kulkueeseen ja sen jälkeiseen puistojuhlaan Helsingin Kaivopuistossa. Pride-kulkue lähtee liikkeelle Kansalaistorilta kello 13. Ennen kulkuetta ja puistojuhlaa on perhepiknik. Helsinki Pride 2017 -tapahtuman päätösbileitä vietetään jo lauantai-iltana Nosturilla, vaikka vielä sunnuntaina onkin erilaisia tapahtumia. Pride-viikon lauantai-iltana Helsingin sateenkaaribaarit ovat perinteisesti olleet täynnä, Tämän lisäksi fetissihenkisille on tarjolla omat bileet.

Sunnuntaina 2.7. järjestetään esimerkiksi sateenkaariperheille perheretki Falkullan kotieläintilalle.

helsinkipride.fi/ohjelma

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • nyt meni hermot
  • 16.6.2017, 11.26
hohhoijaa, kukahan noi verkkosivut on koodannut? ohjelmiston selaaminen tosi rasittavaa: jos vaikka katsoo perjantain ohjelmaa ja klikkaa jotain yksittäistä tapahtumaa tarkemmin ja sen jälkeen haluaisi katsoa, mitä muuta perjantaina on tarjolla, niin takaisinpalatessa palaa täysin alkuun eli koko viikon ohjelmaan ja taas pitää erikseen valita ensin perjantai ja sitten useiden 'lataa lisää' -klikkausten jälkeen pääsee lopulta takaisin siihen kohtaan, mistä edelliseen yksittäistapahtumaan klikkasi ja voi jatkaa muiden pe-tapahtumien katselua....

toivottavasti infosta saa paperiversion, muuten jäi tapahtumien läpikäyminen tähän. mutta onhan tää ihan syvästä, jos tänä päivänä ei nettisivu perusominaisuuksiltaan toimi millään tavoin edes auttavasti!
  • 2 / 5
  • Käytettävyydelläkin voi olla m
  • 16.6.2017, 16.47
Kritisoidaan sivun rakennetta lisää kun aloitettiin. Yläreunassa on kielenvaihtonapit, siitä huolimatta lähes kaikkia asiat on kolmella kielellä/everything is in three languages/allt är på tre språk kielivalinnasta huolimatta. Suuriman osan sivun pinta-alasta syö valtavat logot, joita ei voi edes kuviksi sanoa.

Saanko pyytää pikakorjauksena 90-luvun tyylillä ja tekniikalla tehty sivu tilalle, josta pystyisi lukemaan priden ohjelman ja muut tiedotteet.