Mr. Gay Finland 2017 -finalistit julkistettu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 22
Mr. Gay Finland 2017 -finalistit (kuva: Mikko Wivolin / Mr. Gay Finland)

Mr. Gay Finland 2017 valitaan Helsinki Pride -viikon aikana, torstaina 29. kesäkuuta. Kahdeksannen kerran jaettavasta tittelistä kilvoittelee yhdeksän finalistia.

Mr. Gay Finlandin tittelistä kisaa vuonna 2017 yhdeksän kilpailijaa:

Aki Turtiainen (27, Helsinki)
Ari Helenius (29, Riihimäki)
Jani Laakso (21, Hämeenlinna)
Jere Klemetti (20, Hyvinkää)
Juha-Pekka Juntunen (23, Helsinki)
Markus Saaranen (22, Tampere)
Nico Saloranta (22, Helsinki)
Rami Kiiskinen (20, Helsinki)
Riku Yökallio (32, Helsinki)

- Mr. Gay Finland on Helsinki Pride -viikolla järjestettävä kilpailu, jossa valitaan vuodeksi Suomen fiksuin ja persoonallisin homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä. Kilpailuun ovat tervetulleita eri-ikäiset, -kokoiset ja -näköiset homomiehet, todetaan kilpailun verkkosivulla.

- Mr. Gay Finland on paljon enemmän kuin vain komeuskilpailu – ulkoisen komeuden lisäksi huomioidaan erityisesti osallistujien sisäistä komeutta!

Kilpailun voittajan perintöprinsseineen valitsevaa tuomaristoa johtaa Euroviisu-kommentaattori ja mediahahmo Mikko Silvennoinen. Muina tuomareina toimivat Marry Me -kappaleestaan tuttu Krista Siegfrids, mallikonkari ja Suomen Huippumalli haussa -tuomari Juri Silvennoinen, Miss Suomi 1996 ja Miss Universum 1996 -kilpailun toinen perintöprinsessa Lola Odusoga, YouTubesta tuttu Henry Harjusola, Scandinavian Hunksista tuttu José ”Jucci” Hellström sekä Westerbackin toimitusjohtajana toimiva koru- ja kelloasiantuntija Katja Warborn. Kilpailun juontaa ToosaTV:stä tuttu drag-kuningatar NikoLa.

Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Tekstiviestiäänestys kestää finaali-iltaan saakka. Äänestyksen tuotto lahjoitetaan HeSetan Together-työlle, jossa järjestetään vertaistuellista toimintaa turvapaikanhakija- ja pakolaistaustaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Vuonna 2010 Mr. Gay Finlandiksi valittiin Kenneth Liukkonen, vuonna 2011 Jussi Laitinen, vuonna 2012 Janne Tiilikainen, vuonna 2013 Aleks Vehkala, vuonna 2014 Peter Linden, vuonna 2015 Aku Raita ja vuonna 2016 Marko Fali.

mrgayfinland.fi
Miss Gay Finland 2017 -finalistit julkistettu

22 kommenttia

  • 1 / 22
  • Anonyymi
  • 5.6.2017, 15.06
Siinä missä Miss Gay "kilpailu tekee näkyväksi sateenkaarinaisten moninaisuutta ja edistää tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä", Mr Gay tittelistä kilvoittelee yhdeksän finalistia pelkästään tittelin perässä?
  • 2 / 22
  • Anonyymi
  • 5.6.2017, 18.30
Huh huh, vuosi vuodelta synkemmäksi vetää. Onko tässä homouden koko kuva, puhuuko karsinnan tehneiden miesmaku vai eivätkö muunlaiset vaivaudu? Kaikki samasta muotista, kukaan ei erotu mitenkään. Voi hell...