Jonas Gardell: ”Älä tule Pride-paraatiin, pääministeri Löfven”

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 8
Gardell tykittää: Löfven, et ole sen arvoinen että tulisit pride-paraatiin.

Jonas Gardell otti tänään Expressen-lehdessä kantaa hbtq-pakolaisten kohteluun Ruotsissa. Turvapaikkaprosessia on kiristetty. Palautettuja hlbtiq-turvapaikanhakijoita uhkaa Afganistanissa kivitys ja kuolema.

Jonas Gardell kertoo afganistanilaisesta Irfanista. Hän odottaa viimeistä mahdollisuutta, että hänen turvapaikka-anomuksensa hyväksytään. Jos hänet palautetaan talibanien hallitsemaan kylään, hänellä on vaara tulla kivitetyksi. Irfan ei tiedä, miten hänen turvapaikkahakemuksensa käy. Ehkä vasta kesän jälkeen asia tulee päätettäväksi.

Jonas Gardell kysyy, miten homo homon pitää olla, jotta hänen seksuaalinen suuntautumisensa hyväksytään. Gardell kertoi tavanneensa 19-vuotiaan Irfanin. Hän käy lukiota ja asuu ”kasvatusvanhempiensa” luona pienessä kylässä. Hänet on valittu koulun oppilasneuvostoon ja hänellä on monia ystäviä. Viime kesänä hän oli mukana pride-paraatissa. On vain yksi mutta. Maahanmuuttovirasto ei usko hänen homouteensa ja nyt on vaara joutua palautettavien lentokoneeseen.

Nuorille hlbtiq-pakolaisille on erittäin suuri ongelma, että heidän pitää puolustaa olevansa homoja. He ovat juuri uskaltautuneet ulos kaapista.

Kivitys on mahdollinen

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Expresseen ja gaylehti QX ovat monissa reportaaseissaan viime viikkoina raportoineet, että turvapaikka-arviointien tiukentaminen johtaa hlbtiq-ihmisten palautuksiin. Kun heitä palautetaan Ugandaan ja Guineaan, heidät siellä homoina ja lesboina tuomitaan kuolemaan. Kahden viime vuoden aikana Ruotsin maahanmuuttoviraston asiantuntijoita ei ole millään lailla koulutettu hlbtiq-kysymyksiin. Ei löydy ketään, jolla olisi erityinen vastuu hlbtiq-ihmisten kysymyksissä. Maahanmuuttoviraston oikeudellinen johtaja myöntää, että nämä asiat ovat vaikeita.

Omassa kannanotossaan Gardell mainitsee monia homo- ja lesboturvapaikanhakijoita. Benon (44v) on Ugandasta ja hän elää Ruotsissa paperittomana. Diallo on lääkäri (33v) ja on Guineasta ja joutui poliisin väkivallan uhriksi. Pearl on 30-vuotias lesbo ja hänen veljensä on uhannut tappaa hänet, jos hän palaa Ugandaan. Maassa on vahva kunniakulttuuri. Homo- ja lesbopakolaiset saattavat paeta poliisia tai omaa perhettään.

Myös Tsetseniasta on turvapaikkaa hakevia. Ranska toivottaa hlbtiq-pakolaiset tervetulleiksi, Ruotsi ei anna turvapaikkaa. Gardell syyttää ,että huolimatta hienoista lupauksista turvata ihmisten oma identiteetti turvapaikkoja ei tule.


Johtaville poliitikoille kuuluu häpeän paraati – ei pride

Jonas gardellin tiukassa puheenvuorossa Expressen-lehdessä hän vaatii, että maahanmuuttoviraston on koulutettava väkeään ja hlbtiq-kysymyksissä on oltava joku vastuuhenkilö. Poliitikoille Gardell sanoo, että hän ei toivo näkevänsä pride-paraatissa näitä poliitikoja: Gustav Fridolin, Stefan Löfven, Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Jan Björklund. Pride ei kuulu heille. Pride kuuluu Irfanille. Pride kuuluu kaikille, jotka taistelevat oikeudestaan elää omaa elämäänsä. Te, jotka olette luettelossa: Ette ole sen arvoisia, että tulisitte mukaan ylpeyden (pride) paraatiin. Teille kuuluu häpeän paraati.

Artikkeli Gardellin näkemyksistä on Expressen-lehdessä
http://www.expressen.se/kultur/du-ar-inte-vard-att-ga-i-pride-lofven/


Löfven on Ruotsin sosialidemokraattinen pääministeri.

8 kommenttia

Nettilehti qx.se kertoo, että Victoria Malmquist pakolaisryhmien valtakunnallisesta neuvostosta on tutkinut 100 turvapaikkahakemuksen käsittelyä. Vain 3 hakemusta oli käsitelty juridisesti asianmukaisesti.

Ruotsin maahanmuutoviraston oikeudellinen päällikkö Fredrik Beijer sanoo P4-radiohaastattelussa, että maahanmuuttovirasto ei yksin ole vastuussa. On oikeusjärjestelmä, joka tsekkaa päätökset.

Malmquist sanoo, että hän on nähnyt suuria puutteita oikeusprosesseissa.

Aino Gröndal, RFSL:n pakolaisjuristi sanoo olevansa kyllästynyt siihen, että maahanmuuttovirasto siirtää vastuuta pois itseltään oikeusistuimille.

Kommenttia muokattu: 03.06.2017 klo 21:20
On valitettava tosiasia, että homoseksuaalisuutta ei voi mitenkään todentaa. Varsinkin jos turvapaikanhakijoilla ei ole näyttää vaikka jotain älypuhelimen internethakuhistoriaa viimeisen parin vuoden ajalta tai muuta vastaavaa, mikä antaisi vaikka mahdollisesti tarpeeksi vahvat todennäköisyydet sille, että henkilö puhuu totta.

Päivänselvä ongelma on se, että jos sanomalla "olen homo" saisi automaattisen turvapaikan, niin kaikki halukkaat saisivat turvapaikan, ja siitä ei tulisi mitään.

Hyvin valitettava tilanne niille, jotka oikeasti ovat homoseksuaaleja.