Kaupunkivertailu: Pariisi seksimyönteisin, Lontoo hlbti-ystävällisin ja Helsinki sukupuolitasa-arvoisin

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 7

Pariisi on Lazeevan toteuttaman vertailun mukaan maailman seksimyönteisin kaupunki. Sen jälkeen tulevat Rio de Janeiro, Lontoo, Los Angeles, Berliini, New York, Sao Paulo, Las Vegas, Ibiza ja Amsterdam. Helsinki on sijalla 56.

Sataa kaupunkia koskevan kyselyn toteutti aikuisviihdemobiilisovelluksia tuottava saksalaisyritys Lazeeva.

Kaupunkeja verrattiin kymmenellä osa-alueella; seksuaalinen aktiivisuus, kokeilunhalu, tyydyttävyys, seksilelujen ja pornon kulutus, aikuisviihde, parinvaihdot, ehkäisyn saatavuus, seksuaalivähemmistöystävällisyys sekä sukupuolten välinen tasa-arvo. Kaikkiaan vertailtavia kaupunkeja oli 200. Lopullinen sadan kaupungin lista koostettiin niistä kaupungeista, joista käytettävissä oli kaikilta osa-alueilta data.

Seksuaalivähemmistöystävällisyyden ja sukupuolten välinen tasa-arvon ottamista vertailukriteereiksi perustellaan sillä, että näiden asioiden kunnossaolo on edellytyksenä todelliselle seksuaaliselle vapaudelle.

Hlbti-ystävällisyydessä vertailun kärkisija meni Lontoolle. Sen perässä ovat Toronto, Berliini, Pariisi, Madrid, Montreal, Rio de Janeiro, Tukholma, Melbourne ja San Francisco. Helsinki on osa-alueen 29. sijalla.

Helsinki menestyi vertailussa sukupuolten tasa-arvossa, saaden osa-alueen vertailun parhaat pisteet. Helsingin tuntumassa olivat Oslo, Bergen, Tukholma, Cork, Dublin, Auckland, Zürich, Geneve ja Basel.

Lazeevan kaupunkivertailu: The most sex positive cities in the world

7 kommenttia

Kertoo vain että jopa Helsinki on edelleen takapajuinen mitä tulee seksuaaliseen vapauteen ja HLBT-asenteisiin.
Kauhistuttaa ajatellakin Kehä 3:n ulkopuolista Suomea. Kuin Venäjän oblastiin astuisi.
Mikä nyt on takapajuista ja mikä ei. Yhteispisteissä Tukholma näyttää olevan sijalla 54 ja Kööpenhamina sijalla 60. Hlbti-ystävällisyydessä Münhen on sijalla 30, Oslo sijalla 32 ja Kööpenhamina vasta sijalla 44.