Tsetseenien moraalipoliisit jo Berliinissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1
Meduza-lehden artikkelin alku konekäännöksenä englanniksi. Kuvassa näkyvä pakolaiskeskus sijaitsee Berliinissä

Riiassa ilmestyvä venäjänkielinen lehti Meduza kertoo tsetseenipakolaisten tilanteesta Saksassa. Saksaan on tullut kaikkiaan kymmeniä tuhansia pakolaisia Tsetseniasta. Heitä tulee edelleen Valko-Venäjän ja Puolan kautta.

Meduzan toimittaja on tutkinut, miten tsetseenien elämä Berliinissä on järjestynyt. Kävi ilmi, että Berliinissä toimii tiukasti järjestäytynyt ryhmä, joka uhkailee kuolemalla tsetseenejä, jotka viettävät epämoraalista elämää. Uhkailut kohdistuvat nasiin ja homoihin. Kaikki Berliinissä oleskelevat tsetseenit tuntevat tämän tyhmän, johon kuuluu arviolta sata miestä. Viime viikkojen aikana ryhmä on hakannut ainakin kaksi tyttöä. Toinen heistä asuu Neuköllnin kaupunginosassa Berliinin keskustassa.

Rangaistusjoukko on levittänyt toiminnastaan toukokuun alussa lähes kaikille tsetseeneille videon, jossa näkyy moraalia vartioivan uhkailua. Videolla mies sanoo: Assalam Alaikum, muslimiveljet ja sisaret. Täällä Euroopassa jotkut naiset ja naisilta näyttävät tsetseenimiehet tekevät kauheita asioita. Te tiedätte sen, minäkin tiedän ja kaikki tietävät. Sen takia lähetämme tämän viestin." Kuvassa naamioitunut mies suuntaa pistoolin kohti kameraa.

Videossa paheksutaan, että monet ihmiset ”unohtavat” kansallis-kulttuurisen taustansa, kun he ovat tekemisissä muiden kansallisuuksien kanssa. He valitsevat ”väärän tien”. Tsetseeninaiset ja ne ”naismaiset” olennot, jotka kutsuvat itseään tsetseenimiehiksi, heidät kaikki ”korjataan” Koraanin nimessä.

Ainakin puolella naimattomista tsetseenitytöistsä on puhelimissaan ”vaarallista”aineistoa, esim. kuvia. He ovat tehneet kiellettyjä asioita, kuten seurustelleet vääriin kansallisuuksiin kuuluvien miesten kanssa, polttaneet tupakkaa, juoneet alkoholia, käyneet diskoissa tai uimalassa ja muuta sellaista, joka on raskauttavaa. Jos älypuhelin katoaa, niin kuvat alkavat levitä muiden maanmiesten tietoon. Tytön perhe eristetään muiden tsetseenipakolaistsen yhteydestä. Tsetseenitytöt ovat kertoneet myös tuntemattomista vastaantulijoista, jotka ovat tunnistaneet heidät tsetseeneiksi ja aloittaaneet hengelliset ”loitsunsa” punaisiksi maalattujen huulten takia. Meduza-lehden Berliini-kirjeenvaihtaja kertoo yksityiskohtaisesti joihinkin tyttöihin kohdistuneesta painostuksesta ja väkivallast. Tapahtumat ovat viime syksyltä tai tämän vuoden puolelta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Frankfurter Allgemeine -lehti arvioi, että tsetseenejä on otettu Saksaan viiden vuoden aikana noin 35 000. Vaikka heitä on yritetty jakaa eri osavaltioihin, valtaosa asuu Berliinissä tai sen lähellä. Vuonna 2013 Berliini yritti sulkea rajat uusilta tsetseenipakolaisilta, jottei yhteen kaupunkiin tulisi liian suurta siirtokuntaa. Yritys epäonnisstui. Tsetseenien palautuksia Venälälle on tehty vuoden aikana vain runsaat sata.

Uhkaileva joukko tiedetään. Suurin osa on entisen, Venäjän tappaman presidentin Dudajevin kannattajia. Ilmeisesti käydään kisaa siitä, kummat ovat parempia msulimeja, he vai nykyisen Venäjä-myönteisen presidenttin Kadyrovin kannattajat. Kummat pitävät ”paremmin traditiosta kiinni”.

Kun Meduzan toimittaja kyseli tsetseenipakolaisilta homoihin kohdistuvaa jahtia, he pitivät asiaa epätodennäköisenä. Homot tapetaan yleensä heti.

Myös Berliinissä toimiva venäkjänkielisten järjestö Quarteera on saanut tietoja kaupungissa liikkuvista moraalipoliiseista. Nämä moraalipoliisit tekevät vakavia väkivaltarikoksia ja uhkailevat tsetseeninaisia. He uhkailevat myös Tsetseniasta lähtöisin olevia homo- trans- ja bipakolaisia. Nämä ovat lähteneet kodeistaan Kaukasian alueelta ja toivovat rauhanomaista elämää lännessä. Nyt kuitenekin moraalia valvovat joukot ovat myös lännessä liikkeellä. Quarteera-järjestö vaatii Berliinin poliisia ja vatlionsyyttäjää tutkimaan asiaa ja tiedottamaan tutkinnastaan.

Meduza-lehden artikkeli https://meduza.io/feature/2017/05/22/my-vseh-ih-popravim
Konekäännös englanniksi https://translate.google.com/translate?hl=fi&sl=auto&tl=en&u=https%3A%2F%2Fmeduza.io%2Ffeature%2F2017%2F05%2F22%2Fmy-vseh-ih-popravim

Lisäksi lähteenä käytetty queer.den artikkelia tästä aiheesta.

Berliini on kansainvälinen kaupunki. Karhu on kaupungin tunnuseläin. Vuonna 2003 Brandenburgin torin vierellä oli näyttely eri kansallisuuksien koristein kirjailuista karhuista. Sama näyttely oli myöhemmin Helsingissä Senaatintorilla. Kaikki kansallisuudet eivät kuitenkaan löydä turvapaikkaa Berliinistä, kun "omat" ahdistelevat.

1 kommenttia

Kysymys kuuluukin että miksei poliisi etsi näitä miehiä ja potki niin saatanallisen kovaa vauhtia persuuksia myöten takaisin Tsetseniaan paskan keskelle että kuuluu vain potkun voimasta ulospotkitun tsetseenijuntin kivulias ulina?