Pohjois-Karjala Pride 2017 käynnistyy tiistaina

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2
Pohjois-Karjala Pride 2017 järjestetään 16.-21.5.

Joensuussa käynnistyy tiistaina 16.5. pride-tapahtuma. Pohjois-Karjala Pride jatkuu sunnuntaihin 21.5. asti.

Pride-kulkue järjestetään lauantaina 20.5.2017 kello 14 alkaen ja sen jälkeen kello 15 alkaen vietetään puistojuhlaa. Kulkue järjestäytyy Joensuun rautatieaseman edustalla ja kulkuereitin toinen päätepiste on puistojuhlapaikka Taidemuseon puistossa.

- Pohjois-Karjala Pride tarjoaa susirajan sateenkaarikansalle ja heidän ystävilleen mahdollisuuden olla ylpeästi oma itsensä, luvataan tapahtuman verkkosivuilla.

- Perinteiseen tapaan viikkoon kuuluu myös mahdollisuuksia viettää aikaa syrjinnästä vapaassa ympäristössä muun muassa elokuvailloissa, sateenkaarimessussa, karaokessa, sateenkaarivaelluksella ja Houmous -iltaravintolassa.

Aiemmin Hohto-nimellä tunnettua sateenkaaritapahtumaa on järjestetty vuodesta 2005.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 2017 ennätysmäärä pride-tapahtumia

Pride-vuosi 2017 käynnistyi Suomessa jo maaliskuussa, jolloin järjestettiin Rovaniemellä Arctic Pride -tapahtuma. Huhtikuussa Kuusamossa hiihtokeskuksessa järjestettiin Ruka Pride.

Joensuun tapahtuman aikana on myös kansainvälinen homofobian, bifobian ja transfobian vastainen päivä 17. toukokuuta.

Kesäkuussa järjestetään pride-tapahtuma Tampereella ja kesä-heinäkuun vaihteessa Helsingissä. Heinäkuussa järjestetään tapahtumat myös Kajaanissa ja Kustavissa. Elokuussa pride-tapahtumat järjestetään Lahdessa, Inarissa, Uudessakaarlepyyssä, Hangossa, Maarianhaminassa, Sipoossa, Turussa ja Torniossa. Syyskuun alussa on vuorossa Raaseporin Karjaa.

Syksyllä Helsingissä järjestetään vielä TransHelsinki-tapahtuma.

Lähialueiden pride-tapahtumiin kuuluvat esimerkiksi heinäkuun alun Baltic Pride / Tallinn Pride ja elokuun alun Stockholm Pride.

pohjoiskarjalapride.fi
Pohjois-Karjala Pride Facebookissa
Pride-kalenteri

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • lumiukko
  • 16.5.2017, 11.12
Aika aikainen ajankohta puistojuhlalle, onkohan Joensuussa vielä luntakin....
Venäläisvieraita eniten viikonloppuna
Uutisessa kerrotaan, että Pride tekee yhteistyötä venäläisten hlbt-järjestöjen kanssa. Venäläisjärjestöt ”kantavat kortensa viikon ohjelmaan torstain elokuvaillassa, perjantain transkeskustelussa ja lauantain Tšetšenian ihmisoikeustilannetta valottavassa infotilaisuudessa”, kerrotaan tiedotteessa.
Puheenjohtaja Jussi Hermaja sanoo, että venäläisvieraita lienee Joensuussa eniten lauantain kulkueessa ja puistojuhlassa.
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/142366-sateenkaariviikko-kaynnistyy-huomenna-venalaisia-eniten-joensuussa-lauantaina

Tässä vielä koko viikon ohjelma. Pride-kulkue lauantaina kello 14, kokoontuminen rautatieaseman edessä:
http://pohjoiskarjalapride.fi/ohjelma/