Asianajaja sai varoituksen Asianajajaliitolta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Asianajaja Juha-Pekka Hippi on saanut STT:n uutisen mukaan varoituksen Asianajajaliitolta. Tapahtumat liittyvät Aarnion oikeudenkäyntiin. Hippi oli ns. Malmin naisen asianajajana.

Hippi on vapaa-ajallaan kärynnyt huumeista ja mm. juonut olutta oikeudenkäynnissä. Hänet oli hälytetty kuulusteluun kesken lomansa ja hän myönsi, että hänen olisi pitänyt kuulusteluihin menon sijasta levätä. Asianajajaliiton valvontalautakunta arvioi, että toiminta oli omiaan alentamaan asianajajakunnan arvoa tai vähentämään luottamusta asianajajakuntaan.

Hippi on Ilta-Sanomissa olleen uutisen mukaan saanut ennenkin varoituksen. Muutama vuosi sitten Hippi soitteli humalassa oikeustalolle ja yritti keskeyttää istunnon, jonka päätyttyä hän itse ilmaantui paikalle vahvasti humalassa. Parhaillaan on vireillä salakatselujuttu. Asia tulee käräjille kesäkuussa.

Hippi oli Setan puheenjohtajana vuosina 2013-2014.

Hippi on tehnyt jonkin verran hlbtiq-ihmisten testamentteja. Testamentit säilyvät voimassa, kun ne on tehty laissa esitettyjen vaatimusten mukaisina.

Uutinen on tiistaiaamuna 16.5.2017 myös ainakin Helsingin Sanomissa.

4 kommenttia

Onko tätä kautta edelleen mahdollista saada testamentti?
Jos tarkoitat J-P. Hippiä, niin hän on saanut Asianajajaliitolta varoituksen, eikä muuta. Siksi hän voi toimia edelleen asianajajana.