Berliini: Toimintaa homofobiaa vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006


Berliinin senaatti on ryhtynyt toimiin homovihamielisyyttä vastaan. Kaupungin paikallisparlamentti on äskettäin päättänyt toimenpideohjelmasta. Nyt ilmestyneessä esitteessä asiantuntijat esittelevät homofobian taustaa. Materiaali on koottu kansainvälisen kongressin materiaalista. Kongressi pidettiin marraskuussa 2008 ja mukana oli yli 300 osanottajaa. Yhdessä artikkelissa mm. verrataan islamofobiaa ja homofobiaa. Keskeistä on kunnioitus eri tavalla eläviä kohtaan. Esite on ladattavissa netissä. Se on saksankielinen.

Julkaisun alkusanoissa integraatioministeri Heidi Knake-Werner kertoo esimerkkejä häntä kuohuttaneista tapahtumista. Esim. arabiankielisissä lehdissä homot on leimattu rikollisiksi ja äärioikeiston nettisivuilla homoja ja lesboja syytetään kansakunnan tulevaisuuden tuhoamisesta, kun he eivät jatka sukua. Toisinpäinkin on syrjintää. Nuorilla maahanmuuttajahomoilla ei ole mitään asiaa homokortteleiden baareihin.

Homofobia on samaa sukua kuin xenofobia, rasismi ja seksismi. Lainsäädäntökeinoin niitä ei pystytä nujertamaan. Homofobiaa on yritetty selittää sairaudeksi, jossa on mukana vihaa. Mutta tutkimuksissa paljastuu, että kyseessä on auktoriteettiuskoa ja uskonnollisia asenteita. Erityisesti pitää muistaa myös maahanmuuttajaperheiden omat lesbot ja homot. Näissä perheissä äidit joutuvat usein diplomaatin tehtävään, kun isät raivoavat lapsen homoseksuaalisuudesta. Tavallisin ratkaisu on totaalinen vaikeneminen. Maahanmuuttajataustaiset homo- ja lesbonuoret eivät yleensä tunne ketään muuta samanlaista, ja se aiheuttaa suuren paineen. Perheiden rangaistuksista on vain vähän tietoa. Rangaistuksena voi olla esim. pakkoavioliitto.

Berliinissä on käynnistynyt myös julistekampanja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Homofobia-esite on netissä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!