Suomalaisesta homoteemaisesta Tämä hetki kaislikossa -elokuvasta julki traileri

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2
Elokuvan on määrä valmistua ja saada ensi-iltansa alkukesästä 2017.

Mikko Mäkelän kirjoittama ja ohjaama elokuva Tämä hetki kaislikossa (A Moment in the Reeds) kertoo Suomesta Pariisiin opiskelemaan lähteneen Leevin (Janne Puustinen) ja syyrialaisen turvapaikanhakija Tareqin (Boodi Kabbani) lyhyestä mutta merkityksellisestä romanssista suomalaisessa kesämökkimaisemassa.

Elokuvan työryhmä kertoo juhlistavansa tasa-arvoisen avioliittolain voimaanastumista julkistamalla alkukesästä ensi-iltansa saavan elokuvan ensimmäisen teaser-trailerin.

Elokuvaa koskevassa tiedotteessa kerrotaan, että elokuva on tehty vastauksena sille, että hlbti-tarinat puuttuvat suomalaisesta elokuvasta. Elokuvan kerrotaan olevan Suomen ensimmäinen hlbti-aiheinen romanttinen draama ja samalla ensimmäinen hlbti-aiheinen independent-elokuva, ja Tom of Finland -elokuvan rinnalla vasta toinen maassa koskaan kuvattu hlbti-aiheinen kokoillan elokuva.

- Kaksikielinen elokuva (suomi, englanti) tarkastelee satavuotista Suomea sekä maastamuuttaneen että maahanmuuttajan näkökulmasta ja asettaa kauan marginalisoitujen seksuaali- ja etnisten vähemmistöjen äänet keskipisteeseen suomalaisyhteiskunnan ja kansallisidentiteetin käsittelyssään.

Tiedotteessa kerrotaan, että osittain joukkorahoitetun elokuvan jälkituotantoa voi yhä tukea esimerkiksi ennakkotilaamalla digitaalisen katseluoikeuden elokuvan verkkosivuilta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elokuva Lontoossa asuvan ohjaaja Mikko Mäkelän ensimmäinen pitkä fiktio. Aiemmin hän on ohjannut musiikki- ja muotivideoita sekä työskennellyt mainos- ja draamaleikkaajana.

Viime vuoden elokuussa Savitaipaleella kuvatun elokuvan on määrä valmistua alkukesästä. Muissa osissa nähdään Mika Melender ja Virpi Rautsiala. Kuvaajana toimi Iikka Salminen; tuottajina Jarno Pimperi ja James Watson. Tuotantoyhtiö on Wild Beast Productions.

www.amomentinthereeds.com
Tekeillä suomalaiselokuva miesten välisestä rakkaudesta

2 kommenttia

Hienoa!

Odoteltiinkin jo kuulumisia tuon joukkorahoitus-leffan tiimoilta.

Boodi Kabbani taisi olla viime viikolla lgbt café:ssa, mutten ehtinyt jutella hänen kanssaan siellä leffan kuulumista.

Kommenttia muokattu: 02.03.2017 klo 14:14
Koskas Humanin oma leffa on tulossa levitykseen, traileri tai sen kuvaus on jo esitetty täällä?