Tom of Finland -elokuvalla avausviikonloppuna lähes 20 000 katsojaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2
Tilannekuva Tom of Finland -elokuvasta (kuva: Finnkinon elokuvalevitys)

Perjantaina 24.2. ensi-iltansa saanutta Dome Karukosken Tom of Finland -elokuvaa esitettiin 120 elokuvateatterissa eri puolilla maata. Finnkinon elokuvalevityksen mukaan elokuvan näki kaikkiaan 18 713 katsojaa.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluva elokuva sai kriitikoiden FIPRESCI-palkinnon Göteborgin kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Elokuva on herättänyt vilkasta keskustelua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

- Olemme liikuttuneina ja onnellisina ottaneet vastaan sekä median että katsojien palautteen. Elokuva koskettaa suomalaisia ja se koetaan tärkeäksi osaksi meidän historiaamme. Avausviikonloppuna elokuvaa käytiin katsomassa aktiivisemmin isoissa kaupungeissa kuin maaseudulla. Toivon toki, että pienemmätkin kaupungit innostuvat nyt kun elokuva on nähtävissä. Perjantaina elokuva lanseerataan Ruotsissa 40 elokuvateatterissa kautta maan ja osa näytöksistä on jo myyty loppuun, kommentoi Annika Sucksdorff, Helsinki-filmin toimitusjohtaja ja yksi elokuvan kolmesta tuottajasta.

- Elokuvan ensi-iltaa edeltävinä viikkoina on tehty valtavasti työtä elokuvan markkinoinnin ja PR:n saralla, ja tämä taustatyö on purrut erityisesti isoissa kaupungeissa. Olemme kuitenkin vakuuttuneita, että upea elokuva ja sen saamat hienot arvostelut etenkin paikallismedioissa saavat myös elokuvafanit maakunnissa liikkeelle. Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla osana Tom of Finlandin menestystarinaa elokuvalevittäjän roolissa, sanoo Finnkinon elokuvalevityksen päällikkö Mika Nieminen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tom of Finland -elokuvan päärooleissa nähdään Pekka Strang (Touko Laaksonen), Lauri Tilkanen (Veli ”Nipa” Mäkinen) ja Jessica Grabowsky (Kaija, Toukon sisko). Dome Karukosken ohjaama elokuva on Helsinki-filmin tuottama ja sen levittää Finnkinon elokuvalevitys.

www.tof.fi
Tom of Finland -elokuva Facebookissa

2 kommenttia

Kävimme katsomassa uuden Tom of Finland -elokuvan. Sen kerronta ahdisti minua hyvin paljon. Tarina nosti takaisin pintaan muistoja ajalta, jolloin homoseksuaaliset teot olivat rikos. Siihen aikaan mieltä painoi jatkuva paljastumisen pelko. Itse en tullut koskaan pidätetyksi taikka pahoinpidellyksi. Joillekin tutuille kävi toisin. Se oli pelottavaa todellisuutta silloin. Pysyin rikoslain muutokseen asti hyvin tiukasti kaapissa, mutta kuitenkin sieltä kurkistellen ja tiedon palasia homoelämästä keräten.

Touko Laaksosen tarinan olen moneen kertaan lukenut. Elokuva kävi aiheita mielestäni läpi liian lyhyesti ja pintapuolisesti. Oma muistoni Touko Laaksosesta ei myöskään mätsää elokuvan ToF:n hieman alakuloisen roolin kanssa.

Kommenttia muokattu: 07.03.2017 klo 20:24