Berliinin homomuistomerkki: onko toinen suutelevista nuorista miehistä tanskalainen nationalisti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Berliinin homomuistomerkissä pyörii jatkuvasti video, jossa kaksi miestä suutelee ja hyväilee toisiaan. Tanskalaisturisti tunnisti toisen miehistä: hän on nationalisti, joka monesti on ilmaissut rasistisia ja seksistisiä iskulauseita. Hlbtiq-kaupunkilehti Siegessäule kertoi asiasta tänään.

Tanskalaisturistin mukaan kyse on tunnetusta rasistista, homo-designerista Jim Lyngvildistä . Hän on toiminut oikeistopopulistisessa ja homovihamielisessä Dansk Folkepartissa.

Muistomerkin on suunnitellut tanskalais-norjalainen taiteilijapari Michael Elmgreen - Ingar Dragset. Muistomerkki pystytettiin vuonna 2008 ja se sijaitsee holokaustin uhrien muistomerkin vieressä kadun toisella puolella, lähellä Brandenburgin porttia. Muistomerkin lasi-ikkunasta voi katsoa päättymätöntä videota, jossa kaksi miestä suutelee ja hyväilee toisiaan. Parin vuoden ajan 2012-2014 videossa oli lesbopari.

Nyt rasistiksi väitetty Lyngvild oli muistomerkin perustamisaikaan merkitty näyttelijäksi eikä hän siihen aikaan herättänyt huomiota rasistisilla kommenteillaan. Muistomerkin suunnittelijat eivät halunneet videoon saksalaisia malleja, jotta heitä ei tunnistettaisi. Nyt tehty paljastus oli järkytys muistomerkin suunnittelijoille.


Jim Lyngvildin facebook-sivulle on jo viety saksalaisten homolehtien uutiset homomuistomerkistä ja tanskalaisturistista, mutta ainakaan tiistai-iltapäivänä facebook-sivulta ei löytynyt Lyngvildin kommenttia.

2 kommenttia

Sitttenhän tuo video olisi hyvää irvailua ei-homolle populisti-nationalisti-homofoobikolle, että juuri hänenlaisensa olisi holokausti-muistomerkissä suutelemassa miehen kanssa.

Olihan siellä äärikristillisen natsiliikkeen johdossa niitä aviovaimorakkaita miehiä, jotka puuhasivat sitten muutakin ...

Lienee tuo Jim Lyngvild tanskalainen vastine Sebastian bi-Tynkkyselle sitten.

Kommenttia muokattu: 15.01.2017 klo 13:34
"Sitttenhän tuo video olisi hyvää irvailua ei-homolle populisti-nationalisti-homofoobikolle, että juuri hänenlaisensa olisi holokausti-muistomerkissä suutelemassa miehen kanssa."

Jos tuo uutinen on oikea, muistomerkki on osuva kuvaus joidenkin homojen mieltymyksestä rasistiseen skinhead/fasistiseen kuvastoon.