Tukholma: Ruotsidemokraattien johtajan vauhdikas vierailu homoklubilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 12
Näkymä Skanssenilta Tukholman kattojen yli

Ruotsidemokraattien johtaja Jimmie Åkesson joutui poistumaan viime torstai-iltana tukholmalaiselta homoklubilta pikavauhtia, kun yksi klubivieras mahdollisesti yritti käydä hänen kimppuunsa. Åkessonin turvamiehet veivät hänet ulos klubitiloista.

Aftonbladet kertoi muiden klubivieraiden hämmästelleen, kun Jimmie Åkesson tuli torstai-iltana Secret Garden -klubille Tukholman keskustassa. Åkesson saapui paikalle joidenkin ystäviensä ja kahden turvamiehen kanssa. Turvamiehet olivat turvallisuuspoliisin (Säpo) miehiä, jotka suojaavat poliitikkoja.

Secret Garden on kaikille avoin homoklubi. Monet paikalla olleet suhtautuvat kielteisesti Ruotsidemokraattien homoasenteisiin. Åkesson oli kuitenkin silminnäkijöiden mukaan rennolla huumorimielellä. Hän kierteli ympäriinsä ja jutteli klubivieraiden kanssa. Jotkut klubivieraat poistuivat mielenosoituksellisesti, mutta monet pyrkivät Åkessonin juttusille. Oli myös yksi pöytäkunta, joka uhkasi lyödä Åkessonia.

Säpo-turvamiehet pitivät innokkaat vieraat etäällä Åkessonista. Puolen yön jälkeen turvamiehet johdattivat Jimmie Åkessonin ulos klubilta, mutta Aftonbladetin mukaan hän palasi myöhemmin ja viihtyi sulkemisaikaan saakka. Sulkemisaikaan tuli yhteenotto. Yksi mies alkoi vihaisena huutaa: ”Saatanana rasisti” ja yritti käydä käsiksi. Turvamiehet veivät vihaisen miehen ulos. Säpo-miehiltä lähti hälytys poliisille. Poliisista kerrotaan, että tilanne oli ohi, kun heidän miehensä saapuivat paikalle. Siitä ei vielä ollut tietoa, oliko tapahtunut jotain laitonta. Säposta kerrotaan, että heidän turvaamalleen henkilölle ei koitunut tilanteesta mitään vaaraa.

Sverigedemokraateille tapahtui välikohtaus myös edellisellä viikolla. Heidän kansanedustajaansa Kent Ekerothia syytetään pahoinpitelystä Solidaritet-klubin edessä Stureplanilla. Nuori mies oli saanut Ekerothilta iskun kasvoihin. Ekeroth syytti nuorta miestä hyökkäyksestä. Kent Ekeroth tilitti silloin Aftonbladetille, että poliitikkojen uhkailu ja väkivalta heitä kohtaan on lisääntynyt. Hän oli viimeksi kuukausi sitten joutunut hyökkäyksen kohteeksi valtiopäivätalon edessä. Aftonbladetin mukaan hän on viime vuosina ollut muissakin kahakoissa mukana. Hän on ollut kansanedustaja vuodesta 2010.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Ruotsidemokraatit ja Åkesson


Jimmie Åkesson on ollut Ruotsidemokraattien puheenjohtajana vuodesta 2005. Häntä ei varmaankaan epäillä homoksi, koska hänellä on vaimo ja yksi lapsi. Ruotsidemokraatit pääsi parlamenttiin vuoden 2010 vaaleissa. Aktiivit kiertelivät silloin myös Tukholman homobaareissa kalastelemassa ääniä. Vuonna 2014 puolue sai 13% äänistä ja se on nyt parlamentin kolmanneksi suurin puolue.

Puoluetta pidetään yleisesti äärioikeistolaisena. Lisää kannatusta tuli viime vuonna pakolaiskriisin yhteydessä. Tällä hetkellä kannatusluvuiksi epäillään yli 20%, ehkä jopa 25%. Parlamentin kaikki muut puolueet ovat kieltäytyneet kaikesta yhteistyöstä Ruotsidemokraattien kanssa.

Ruotsidemokraateille homot tarkoittavat vaarallista ”homolobbya”. Puolue on suunnitellut Venäjän kaltaista homopropagandalakia. Ruotsidemokraatit eivät osallistuneet viime kesän Tukholman Prideen, koska siellä esiintyy ”siveettömiä elementtejä” kuten alastomuutta ja kaiken seksualisoimista.

12 kommenttia

Ruotsidemokraattien ”sattumuksia” parilta viime päivältä

Eilen 6.12. ruotsidemokraattien, joiden ruotsinkielinen lyhenne on SD, kansanedustaja Martin Kinnunen sai Svean hovioikeudessa tuomion kirjanpitorikoksesta ( http://www.dn.se/nyheter/politik/sds-martin-kinnunen-overklagar-fallande-domen-i-hovratten/ ). Kirjanpitorikos tehtiin rahansiirtojen yhteydessä, kun skandaalien vuoksi eroamaan joutuneelle SD:n kansanedustaja Erik Almqvistille maksettiin puolueen kassasta 3,7 miljoonaa kruunua ”erorahaa”. Rahat maksettiin yhtiön kautta, jonka ainoa hallituksen jäsen oli nyt tuomion saanut Kinnunen yms.

Toissapäivänä 5.12. SD erotti kansanedustajansa Anna Hagwallin, joka on ollut puolueen jäsen 16 vuotta ( http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverigedemokraterna-utesluter-anna-hagwall/ ). Uutisen lopussa on kerrottu ennen Anna Hagwallia erotetuista/eronneista SD:n kansanedustajista, joihin kuuluvat mm. Erik Almqvist, Lars Isovaara, William Petzell ja Margareta Larsson. SD:n muista edustajista esim. kunnanvaltuustoissa ja lääninhallinnossa voidaan todeta, että monia persumaisia ”sattumuksia” on matkan varrella ollut.
------
Mitä taas tähän baarihässäkkään tulee, niin SD:n tiedottaja ilmoitti ensin, että mediassa kerrottua ei ole lainkaan tapahtunut. En vaivautunut tarkistamaan, mitä mieltä on tällä hetkellä.
Voi olla että noilla äärioikeistolais-populisteilla on laajemminkin jokin suunnitelma jostain puuhastelustaan hlbt-clubeilla, yrittää kalastella ihmisiä agitaatioonsa mukaan. Se vain on heillä ainakin homojen osalta aika kinkkisstä, kun ovat itse tahoja, joilla on homofobioita politiikassaan.

Suomessakin bi-Sebastian Tynkkynen syksyllä julisti menostaan oikeistolaisten kokoukseen Portugaliin ja julisti että menee Turkin Istanbulin kautta, haastatellakseen siellä gay-yökerhossa ihmisiä "islamin uhasta", jota umpikristitty persu bi-Tynkkynen on julistanut.

No siitä Tynkkysen Istanbulissa käynnistä ei sitten kuulunut mitään, joten meni varmaan hänellä pupu pöksyyn tai sitten Istanbulissa päästi plöröt taas housuunsa, kun eivät siellä yhtyneetkään hänen agitaatioonsa.

Ei varmasti mikään ihme, vaikka tuo Ruotsin Jimmie Åkessonkin olisi bisse. Suomessakin vastarintaliikkeen porukoissa on useita, muualla somessa nimenomaan bisseiksi julistautuneita.

Kommenttia muokattu: 07.12.2016 klo 02:15