Äiti haastoi transsukupuolisen lapsensa oikeuteen sukupuolenkorjausprosessin vuoksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

USA:n Minnesotassa äiti on nostanut oikeuskanteen 17-vuotiasta transsukupuolista tytärtään vastaan, sillä tytär on käynyt sukupuolenkorjaushoidoissa ilman äitinsä suostumusta. Äiti kokee oikeuksiaan kavattajana loukatun.

Oikeuden asiakirjoissa 38-vuotias Anmarie Calgaro viittaa lapseen poikanaan, ja käyttää tästä nimikirjaimia "J.D.K.". Huhtikuussa äiti ilmoitti oikeudelle vastustavansa lapsensa syntymänimen muutosta pojan nimestä tytön nimeksi.

Äiti on väittänyt, ettei kanne koske itse sukupuolenkorjausta, vaan hän kertoo suojelevansa lastaan tekemästä jotain, jota saattaa katua. Silti äiti viittaa lapseensa englannin kielen maskuliinisilla persoonapronomineilla.

Lapsensa lisäksi äiti kohdistaa syytöksensä myös tätä hoitaineisiin terveyspalveluihin, ja hän pitää hoitoja laittomana lapsensa alaikäisyyden vuoksi. Lisäksi vastaajaksi on nimetty koulupiiri.

- Perusteena tässä kanteessa on, että perusoikeuttani kasvattaa lapseni haluamallani tavalla on loukattu, äiti kertoi BuzzFeed Newsille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Äitiä oikeuskäsittelyssä edustaa abortin vastustamisesta tunnettu asianajotoimisto Thomas More Society.

Viranomaiset arvioivat viime vuonna, että omillaan elävä tytär JDK on vapaa vanhempiensa holhouksesta. Minnesotassa omillaan elävillä ja toimeentulevilla on oikeus itsenäisesti päättää lääkäripalveluiden käytöstä, ilman vanhempien suostumusta, eikä vanhempia tarvitse informoida.

J.D.K.:n odotetaan ehtivän täysi-ikäiseksi, ennen kuin tapaus on saatu käsiteltyä. Calgaron kertoo vieneensä asiaa eteenpäin muiden vanhempien puolesta.

BuzzFeed kertoo, että J.D.K.:ta ei ole tavoitettu kommentoimaan asiaa.

NZ Herald: Mother sues daughter over gender treatment
BuzzFeedNews: Mom Sues Her Trans Teen Over Medical Transition

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!