Espoo United erotti Aleksi Valavuoren homoaiheisten viestien vuoksi

  • Uutinen
  • Urheilu
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 21
Aleksi Valavuori urheiluseura Espoo Unitedin mediatilaisuudessa Espoossa 22. kesäkuuta 2016 (kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva)

Espoo United -urheiluseura kertoo verkkosivuillaan, että se on purkanut Aleksi Valavuoren työsopimuksen. Valavuoren työvelvoitteet päättyvät seuran mukaan välittömästi.

Erottamisen taustalla on Valavuoren tiistai-iltaiset kirjoitukset Twitterissä. Valavuori julkaisi tiistai-iltana alatyylisiä Lidl-kauppaketjun maitokampanjaan liittyviä homoteemaisia kommentteja. Keskiviikkona Valavuori pyysi vitsiksi tarkoittamiaan viestejään anteeksi.

Espoo United ilmoittaa jatkavansa työtä nuoriso-ja huippu-urheilun parissa, luodakseen parhaat mahdolliset olosuhteet nuorille urheilijoille kehittyä aina ammattiurheilijoiksi asti.

- Näihin olosuhteisiin kuuluu myös turvallinen yhteisö, jossa nuori urheilija saa olla oma itsensä. Myös seuran työntekijät ovat osa tätä yhteisöä, todetaan verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Seura kertoo aloitteneensa uuden urheilutoimenjohtajan rekrytoinnin, jonka vastuu alueena tulee olemaan Espoo Unitedin koripallojoukkueet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Valavuori avautuu Facebookissa

Valavuori kirjoittaa Facebook-sivullaan, ettei syytä tästä syntyneestä tilanteesta ketään muuta kuin itseään.

- Minä tein virheen, minä kannan vastuun. Homovihaajaa minusta ette silti saa. Olen muistaakseni hyvin usein puolustanut vähemmistöjen asiaa ja yhdenvertaisuutta, ajanut tasa-arvoista avioliittolakia ja montaa muuta asiaa. Nyt kaikki hyvä hautautui yhden typerän twiitin alle, kirjoittaa Valavuori.

- Tekoni ei korjaannu pelkillä puheilla tai twiiteillä. Haluan tehdä jotain konkreettista, jolla voin aidosti osoittaa arvomaailmani. Toivottavasti pääsen jollain tapaa vaikuttamaan yhdenvertaisuuteen ihan käytännön teoilla. Haluan oikeasti ymmärtää paljon enemmän sitä maailmaa, jonka typeryyttäni ja hassunhauskaa leikkiessäni menin tuomitsemaan. Luulin oikeasti olevani hauska, en ymmärtänyt tekeväni niin monelle todella pahan mielen ja satuttavani aivan turhaan. Olen tästä todella pahoillani, kirjoittaa Valavuori.

Valavuori viestittää samalla medialle, ettei anna hän asiasta tällä hetkellä lausuntoja, kaikki tarvittava lukee hänen kirjoittamassaan tekstissä.

Suomen Koripalloliitto asetti Valavuoren väliaikaiseen toimintakieltoon

Suomen Koripalloliitto on asettanut Espoo United –nimellä pelaavan joukkueen General Managerin Aleksi Valavuoren väliaikaiseen toimintakieltoon siihen asti, kunnes Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt tapauksen. Toimintakiellon aikana henkilö ei voi mm. toimia seuran edustajana koripalloyhteisön muiden jäsenien suuntaan, eikä toimia työtehtävissä seuran ottelutapahtumissa. Toimintakielto sisältää aina myös kilpailukiellon sekä kiellon osallistua liiton tai sen alueiden toimintaan.

Liiton mukaan taustalla ovat Valavuoren Twitter-palvelussa esittämät lausunnot, joiden epäillään rikkovan Suomen Koripalloliiton kurinpitosääntöjä. Liiton kurinpitosääntöjen mukaan henkilöä voidaan rankaista, mikäli hän ”käyttää loukkaavaa tai halveksivaa kieltä tai eleitä, jotka saattavat loukata muita toimintaan osallistuvia henkilöitä tai yleisöä”.

- Yhteisöllisyys, tasavertaisuus ja suvaitsevaisuus ovat koripalloa ohjaavia arvoja. Tällaiset twiitit eivät edusta tätä arvomaailmaa, sanoo Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen.


Päivitys klo 21.08: lisätty osuus Valavuoren Facebook-kommentista.
Päivitys klo 21.55: lisätty tieto Koripalloliiton asettamasta väliaikaisesta toimintakiellosta.

Espoo United: Espoo United on purkanut Aleksi Valavuoren työsopimuksen. Valavuoren työvelvoitteet päättyvät välittömästi.
Aleksi Valavuori Facebookissa: Potkut tuli.
Koripalloliitto: Koripalloliitto asetti Valavuoren väliaikaiseen toimintakieltoon
Valavuori heitti löylyä Lidl-maitokeskustelun jälkilämmössä - pyysi anteeksi ylilyöntiään

21 kommenttia

  • 1 / 21
  • Minna B
  • 26.10.2016, 21.36
Mä jotenkin ymmärrän tämän kaverin huumoria. Vähän kuin hyvä HLBT frendi heittäis sulle, että "Fuck you" ja sitten sun äiti lukee sen facesta.

Samanlainen hässäkkä.


Kiva, että Aleksi haluaa tehdä jotain konkreettista arvojensa puolesta. Tsemppiä siihen ;)